Вашият хороскоп за месец Април 2023-та година

Април е месец, който ви напомня колко е необходимо да подхранвате и да се грижите за вашите взаимоотношения, дори когато преминавате през големи промени.

Април официално е сезонът на затъмненията: имаме първото за 2023 г. Затъмненията пораждат творческо напрежение и може да изискват обръщане и промяна на посоките. Това е месец, който ви напомня колко е необходимо да поддържате и да се грижите за вашите взаимоотношения, дори когато преминавате през големи промени. Защото в крайна сметка качеството на вашите взаимоотношения е най-важно. Водете красиви и трудни разговори с вашите хора. Премахнете всяко ненужно зрелище и се облегнете в това уязвимо пространство да бъдете виждани от другите. Добре е, ако трябва да правите нещата бавно. Дати за отбелязване през април:

3 април: Меркурий влиза в Телец
5 април: Пълнолуние на 16° Везни
10 април: Венера влиза в Близнаци
19 април: Хибридно слънчево затъмнение на 29° Овен
20 април: Слънцето влиза в Телец
21 април: Ретроградни станции на Меркурий на 15° Телец
Горещо ви препоръчвам да четете предимно хороскопите за вашия изгряващ знак . Ако не знаете вашия изгряващ знак, можете да прочетете за вашия слънчев знак (роден през деня) и/или лунен знак (роден през нощта). Прочетете всичко, ако желаете, и вземете това, което резонира. За да разберете тези разположения, въведете вашата рождена дата, местоположение и точен час на раждане в астрологично приложение като Time Nomad или онлайн на astro.com.

Овен

21 март-19 април

Позволено ви е да се промените – дори това да противоречи на предишните ви вярвания за това кой сте. Не потискайте собствения си потенциал за трансформация само защото се страхувате да не разочаровате другите. И помнете – няма проблем, ако изпитвате колебание или дори срам. Това са подходящи чувства и въпроси, с които да седнете. Само не забравяйте да останете любопитни и да избягвате да се съдите строго.

Илюстрация на бик, обут в сини каубойски ботуши на четирите крака. Също така носи жълта каубойска шапка със символа на Телец върху нея.

Илюстрация: Саша Стефан

Телец

20 април-20 май

Дайте приоритет на вашето холистично здраве този месец напред, скъпи Телец. Това може да означава поставяне на ограничения – като например отказ на работа , която надхвърля нивото на заплащане. Ако някой разбира какво означава да вървиш бавно, това си ти. Така че послушайте собствения си съвет и се движете със скоростта на охлюв. Отделете така необходимото време за соло и дайте шанс на ума, тялото и сърцето си да наваксат.

Илюстрация на чифт череши, свързани в стъблото. Едната череша е с усмихнато лице, а другата с тъжно лице. На върха на стъблото има чифт листа и малък символ на близнаци

Илюстрация: Саша Стефан

Близнаци

21 май-21 юни

Знаеш ли какво е красиво? Когато си позволиш да се забавляваш несериозно , без да става въпрос за загубено време. Животът не е само производителност и осезаеми резултати от вашата упорита работа. Губи си времето повече. Отдайте се на глупави, дори ужасни снизхождения. Кога за последен път се смяхте от главата до петите? Имате нужда от такива преживявания точно сега.

Илюстрация на рак отшелник с розова черупка. Ракът отшелник има сълза, която пада от очите им и държи цвете, което също има намръщено лице. Символът на рака е показан в кръгове над и под рака.

Илюстрация: Саша Стефан

Рак

22 юни-22 юли

Слушайте, започването на ново с право е страшно, особено когато следващите стъпки не са ясно изложени. Но понякога страхът и вълнението могат да бъдат подобни. Всичко е наред, ако не знаете какво следва – достатъчно е, че искате нещо различно. Нека яснотата, от която се нуждаете да продължите напред, бъде тласъкът, който трябва да обърнете – дори и съвсем малко. Не винаги можете да знаете цялата картина, преди да предприемете действие.

Илюстрация на котка, носеща червен лък около врата си и гледаща в ръчно огледало с искри в очите. В горната част на огледалото има малък символ на Лъв

Илюстрация: Саша Стефан

Лъв

23 юли-авг. 22

Излизането от зоната ви на комфорт е свързано с експериментиране. И ключът към експериментирането е фокусирането върху процеса, а не върху самия резултат. Загубете всякакви твърди очаквания за това как трябва да вървят нещата. Освободете се от самосъзнанието. Не забравяйте, че да бъдеш хладнокръвен – макар да е естествено за някои – не е най-добрият вид увереност. Да бъдеш готин означава повече да си спокоен със себе си – дори докато се бъркаш.

Илюстрация на горящо сърце, прободено от шест меча. в средата на сърцето е символът Дева

Илюстрация: Саша Стефан

Дева

23 август-септ. 22

Ако се чувствате по-изолирани от всякога поради настояването ви за вашата компетентност – т.е., че не търсите помощ – тогава преформулирайте това преживяване като свързано с връзка. Може би е вярно, че ще ви отнеме по-малко време, за да завършите задача, отколкото да помолите някой да ви помогне. Но какво ще стане, ако пропуснете нечие прозрение, защото сте твърде заети да се взирате в пъпа? Позволете си да бъдете приятно изненадани от щедростта и интелигентността на другите хора.

Илюстрация на везни за баланс. върху всяка купа има символ за Везни.

Илюстрация: Саша Стефан

Везни

23 септември-окт. 22

Какво ще стане, ако вместо да чакате хората да ви изненадат с обичта си, поискате това, което искате? В замяна поемете инициативата, като отбелязвате важни събития във вашата връзка. Ако това ви кара да се чувствате уязвими, опитайте се да бъдете по-глупави в приятелствата и партньорствата си. Направете смели стъпки към оформянето на видовете връзки, които искате повече в живота си. Започва с теб.

Илюстрация на розов скорпион, носещ слънчеви очила и държащ близалка във формата на сърце. Символът на Скорпион е на предната ръка като татуировка. другата ръка и крака имат символни татуировки, както и звезда, луна, цвете и змия.

Илюстрация: Саша Стефан

Скорпион

октомври 23-ноември 21

Пролетта е време на обновяване и за вас това време от годината може да представлява ново начало – особено когато става въпрос за работа. Разликата този път обаче е, че нещо голямо приключва, за да направи път за едно също толкова силно ново начало. Възможно е тази промяна да е породена от необходимост, а не от желание. Ако случаят е такъв, обградете се с хора, които разбират скръбта, която изпитвате.

Илюстрация на лък и стрела с горящ връх. на върха на стрелата има символ на Стрелец.

Илюстрация: Саша Стефан

Стрелец

ноем. 22-дек. 21

Докоснете се до красотата, присъща на изразяването на най-автентичното ви аз, независимо от контекста. Да бъдеш смел означава да познаваш себе си във всяка ситуация. Това е сила и ще ви предложи комфорт, дори сред несигурността ви. Това също така предполага, че сте много по-добре защитени от скептици и неканени критики. Защото знаете, че това, което мислите за себе си, е най-важното.

Илюстрация на коза със зелена опашка на русалка. Козата е с изплезен език и носи медальон на врата си. върху медалиното има символ на Козирог.

Илюстрация: Саша Стефан

Козирог

22 декември-януари 19

Дори ако енергията около вас е погълната от външни демонстрации на постижения, не бързайте да покълнете идеите си. Гнездото и движението с бавно темпо ще дадат на сърцето и мозъка ви така необходимото пространство, за да позволите на вдъхновението да процъфтява. Прекалено многото правене създава бял шум, който ви кара да се занимавате с възстановяване, вместо да подхранвате въображението си.

Илюстрация на два лебеда, седнали в две големи вази със символа Водолей върху тях. На лебедите от човките им тече вода.

Илюстрация: Саша Стефан

Водолей

януари 20-февр. 18

Винаги когато се чувствате затрупани твърде много отговорности, просто не забравяйте да си поемете дъх и да започнете с малко. Глобалните проблеми изискват локални решения. Помислете как това се отнася за личния ви живот. Какво малко нещо можете да включите в дните си, за да имате повече място за дишане в по-големия си живот? Можете ли да делегирате на някой друг? Можете ли без тази допълнителна стъпка? Можете ли да вземете нещо, за да намалите тежестта в живота си? Просто започнете с малко.

Илюстрация на две златни рибки, плуващи в кръг. златните рибки носят малки парти шапки с розови и сини криволичещи ивици и златна звезда на върха. Между рибата е символът на Риби.

Илюстрация: Саша Стефан

Риби

19 февруари-20 март

Представете си какво би било да носите по-малко срам от нуждата си от стабилност? Какво трябва да се промени, за да поддържате живот, в който имате ресурси и подкрепа? Как можете да поправите връзката си с парите, без да изпадате в спирала на срам заради финансовите си проблеми? Този месец ви дава отлично астрологично време за справяне с тези проблеми. Може би повишаването на вашата финансова грамотност може да ви помогне да въплътите живот на простор и изобилие.