Изпращаме 2022-ра година с нов ретрограден Меркурий. Какво да правим и за какво да внимаваме

Ще изпратим 2022-ра година по доста необичаен начин, тъй като това ще е съчетано с настъпването на ретрограден Меркурий. От 29-ти декември до 19-ти януари 2023-та година ще преживеем поредното ретроградно движение на тази планета.

През декември само една планета ще бъде в стационарна и ретроградна фаза и това е зловещият Меркурий. Нормално е за Меркурий да бъде ретрограден 3 пъти годишно, но 2022-ра година явно иска да си отиде с гръм и трясък и добавя още едно ретроградие на Меркурий. Нещата стават още по-интригуващи, защото Марс е ретрограден в Близнаци, който всъщност е знакът на Меркурий.

Меркурий е в Козирог, което значи, че комуникацията ще бъде методична, практична и логична, но в същото време е много по-голяма вероятността да възникнат обърквания и недоразумения.

Когато Меркурий е ретрограден, технологиите, комуникацията, пътуването, логиката и информацията се нарушават, но разбирането на значението на ретроградния Меркурий, рисковете и ползите зад него, знака, в който се намира, както и колко дълго продължава този период може да ви помогнат да се справите с това важно астрологично събитие.

Какво се случва, когато Меркурий е ретрограден?

Планетата Меркурий се свързва с комуникацията, информацията, електрониката, пътуванията и ясното мислене. Така че, когато той е ретрограден, трябва да сме готови за забавяне във всички тези области. Нещата се развалят. Проектите буксуват. Графиците не се спазват. Губим неща. Често пъти се увеличават и разделите.

Репутацията на тази планета е, че наистина прецаква нещата, но имайте предвид, че това се дължи и на забързания начин на живот, който толкова сме свикнали да водим. В нашето общество, фокусирано върху технологиите, където имейлите, текстовите съобщения и надеждният WiFi са всичко, планетата на комуникацията има голямо значение.

Меркурий в своята ретроградна фаза ни удря точно там, където най-много ще ни заболи.

Какви са предимствата на ретроградния Меркурий?

Въпреки че може да ви се струва, че през този период целия ви свят се срива, ретроградният Меркурий не е просто поредица от лоши събития. Това е начинът на астрологията да ни принуди да преразглеждаме, проверяваме отново и анализираме, да правим равносметка. Като се има предвид, че ретроградният Меркурий не е време да започваме нещо ново, има смисъл да забавим темпото и да пренастроим живота си. Може да се замислите за всичко – от здраве до кариерни ходове. Да знаете какво да правите и да очаквате предварително е един от най-добрите начини да се справите с неизбежните изненади, които Меркурий редовно ни носи.

Какво трябва и какво не трябва да се прави по време на ретрограден Меркурий

Правете:

 • Брейнсторминг. Помислете за всяко налично решение на проблемите, пред които сте изправени – поне едно от тях трябва да проработи в крайна сметка.
 • Бъдете гъвкави, адаптивни и търпеливи. Може да се наложи да излезете извън зоната си на комфорт, за да намерите правилното решение.
 • Мислете в логично и мащабни. Колкото по-голямо и по-обхватно е решението, толкова по-вероятно е да работи.
 • Бъдете в течение за закъснения и анулирания по време на пътуване.
 • Следете колата си.
 • Архивирайте компютъра и телефона си.
 • Прегледайте постоянните проблеми от миналото. Има ли нещо от миналото, което ви тормози? Това е идеалният момент да се обърнете към него и да се опитате да го разрешите веднъж завинаги.

Не:

 • Не влизайте в негативни мисли. Нещата около вас може да се разпадат, но останете позитивни и помнете, че това е само временно положение.
 • Не бъдете вълк единак. Когато нещата се счупят, уговорете среща с професионалист, за да ви помогне да ги поправите, и след това спокойно следвайте съветите му, вместо да се опитвате да ги преправите сами.
 • Не преувеличавайте. Нещата са достатъчно лоши и без да се пренавиваме, нали?!
 • Не разчитайте само на технологиите. Ако ви предстои важна среща, запишете или разпечатайте информацията, от която се нуждаете.
 • Не се втурвайте и не бързайте. Забавянето на темпото може да ви помогне да избегнете сериозни грешки.
 • Не бъдете с нереалистични очаквания. Поради недоразумения и обърквания, нещата може да не се развият, както сте планирали. Избягвайте разочарованието, като поддържате очакванията си относително ниски.
 • Не си задавайте нереалистични срокове. Бюрокрацията може да задържи документите доста дълго време.

Моля, харесайте и споделете статията, ако я намирате за интересна.

Използвайте бутоните, които виждате най-долу. Споделянето става много лесно и отнема само секунда.

Благодарим Ви!!!
Натиснете ТУК за да затворите този прозорец
Share via