Защо красивите жени са сами?

За всяка красавица си има принц – тази идея обаче се експлоатира най-вече от режисьорите в Холивуд. В реалността красотата често пречи.

За всяка красавица си има принц – тази идея обаче се експлоатира най-вече от режисьорите в Холивуд. В реалността красотата често пречи.

Защо така се случва? Защо той се обръща след Вас, но не ви предлага брак?

Красивата жена никога няма да бъде сама: клише!

Какъв е смисълът да се запознават с нея? Тя сигурно има богат мъж и четирима любовника, и като цяло е птица за друг полет. Колкото и силен да е, абсолютно уверен в себе си мъж не съществува, а женският отказ е тежък за преживяване от всеки. Към обикновената жена е доста по-лесно да се подходи. Съзнанието му казва: колкото е по-лесно, толкова е по-безопасно.

Високи изисквания

Според изследванията, жените, които са уверени в собствената си красота, търсят свобода и независимост в отношенията си с мъжете, лесно сменят партньорите си и са по-малко склонни на компромис. Трудно се задоволяват с това, което имат и винаги се съмняват дали изборът им е най-добрият. Нито един мъжки недостатък не е разглеждан като чар – перфекционизмът им всъщност им пречи.

Интелектът е оръжие

Комбинацията красота и интелект в наши дни е рядкост. Но на мъжете им е трудно да повярват, че природата е склонна на такива жестове към нежния пол и да бъде толкова щедра, че да дари красивата жена и с ум! Защо й е да го прави?! „Умът се използва от тези, които нямат избор. А за красавиците всичко трябва да става без много усилия, което вероятно е довело до атрофиране на мозъка“, си мислят повечето мъже.

Вижте още:   Силните жени не молят, те просто си отиват

Този подход разбира се дразни жените. В резултат се налага тя да хвърля всички усилия, за да докаже своя интелект пред света – става духовно развита, успешна, силна, всезнаеща, забележима… Превръща се в непобедимо оръдие. Личност! Как тогава да има ухажори?

Агресивна сексуалност

Каквото излъчваш, това получаваш. Външността е посланието на човек към света – код, който социумът разшифрова. Ако красива жена е облечена предизвикателно, с дълбоко деколте, високи токчета и ярко червило, след нея ще ходи опашка от хищници, следвайки инстинкта си и сексуалното привличане. И работата не е в това, че те имат нужда само от това. Просто, ако на масата има цигари, защо ти е да си купуваш хляб?!

Непознаване на мъжката психология

Не става дума за манипулация, а за основни принципи, за разбиране на разликата в психологията на половете. Красотата е важна, но по-важно е в дългосрочен план да се изпитва удоволствие от качествената и пълноценна комуникация с жената. Маската на гордостта и самоувереността, опитите за конкуренция с мъжа, визията на недостъпна и хладна и много други форми на маскирането на страховете и комплексите формира тежък характер и прави жената отблъскваща.

Люба Вангелова

Източник: http://www.missbloom.bg