Лесни начини за пречистване на организма след празнични трапези

След празнични трапези има много вероятност тялото ви да не се чувства много във форма. Ако сте се насладили на по-голямо количество вкусотии може да се каже, че на организма ви му е нужна най-малкото почивка, а защо не и помощ за да се пречисти.

Добрата новина е, че не е нужно да прибягвате до интензивна диета или дълги часове упражнения, за да се върнете на правилния път. Вашето тяло е издръжливо и знае как да се самолекува. Ето няколко лесни начина, по които можете да му помогнете да го направи.

Започнете деня си с топла вода с лимон и я пийте през целия ден. Лимоните осигуряват няколко ползи за здравето, които в комбинация с топла вода могат да насърчат хидратацията и да стимулират храносмилането през целия ден. Хидратацията не може да бъде подчертана достатъчно през това време – консумацията на достатъчно вода е от съществено значение, за да помогне на черния дроб и бъбреците ви да филтрират токсините.

Опитайте да пиете топъл зелен чай преди и след хранене, за да поддържате метаболизма и храносмилателната си система във форма. Чаят от копър също е чудесен избор, тъй като облекчава храносмилателни проблеми, като лошо храносмилане, подуване на корема, метеоризъм, запек, газове в червата, киселини и дори раздразнени черва. Тази красива билка стимулира храносмилането и има газогонно действие, което успокоява храносмилателния тракт и предотвратява образуването на газове.

Съсредоточете се върху ястия на растителна основа.

Въпреки че може да се изкушите да ядете много малко, след като сте се хранили толкова лошо, важно е да се съсредоточите върху подхранващи и здравословни ястия. Помислете за плодове, зеленчуци и протеини на растителна основа. Можете да намерите страхотно вдъхновение за рецепти в новата ми книга с рецепти за йога за щитовидната жлеза: You Nourish You , която съдържа повече от 30 страници с подхранващи ястия на растителна основа, които не съдържат глутен и млечни продукти. Направих много от тези рецепти, когато окачих готварската си шапка на стената и мога да ви обещая, че дори и на най-заклетите любители на млечни продукти и глутен, ще бъдете изкушени от тези ястия и десерти!

Периодичното гладуване е прост начин да се възползвате от предимствата на гладуването, без да се чувствате лишени от храна. Яжте последното си хранене не по-късно от 19 часа вечерта и опитайте вкусна чаша бронирано кафе сутринта вместо закуска на следващия ден. Кафето, маслото от трева и MCT маслото ще ви оставят сити, докато тялото ви продължава да изгаря калории. Именно в това състояние на гладуване тялото ви е много по-способно да изгаря мазнините като гориво. След като настъпи времето за обяд, вие ще сте гладували повече от 16 часа, като храносмилателната ви система ще се пренастрои напълно.

Разтривки на корема с етерично масло.

Ако усетите, че се чувствате подпухнали след Коледа, вземете малко масло за тяло и си направете масаж на корема или помолете най-добрия си приятел да ви помогне. Маслото от мента е невероятно успокояващо, а лимоновата трева, здравецът и тамянът облекчават или напълно премахват възпаленията.

Йога.

Йогата е най-бързият начин да върнете баланса на енергийната си система, освен това тя значително подобрява настроението ви. Чрез нея ще имате възможност за разнообразни инструменти за самолечение, включително бърза и невероятно мощна възможност да засилите метаболизма си и да прогоните всяко подуване. Опитайте да я правите 20 до 30 минути сутрин, за да се върнете бързо във форма. Ще се почувствате много комфортно в тялото си за нула време!

Инфрачервена сауни.

Ако бягането ви идва твърде интензивно, опитайте да се изпотите с посещение на инфрачервена сауна. Инфрачервената светлина загрява тялото и му позволява да се поти при по-ниски температури на въздуха. Тъй като прониква по-дълбоко, топлината издърпва токсините в дълбочина и ги ексфолира през кожата, което предизвиква невероятна детоксикация и загуба на тегло!

Яжте умерено.

Умереното хранене е най-добрият съвет, който мога да ви дам за да избегнете чувството за вина, което следва празничното преяждане. За да предотвратите щети от предстоящите партита през всеки празничен сезон, избягвайте да прекалявате с храни, които обикновено не бихте яли. Например, ако обикновено избягвате глутен или млечни продукти, може да не се чувствате добре, ако ядете голямо количество, „защото са празници“. Съпротивлявайте се на манталитета „когато сте в Рим“ и няма да се борите толкова много с пронизано от вина мислене за детоксикация след като всичко свърши. Поглезете се с веган тиквен пай или малка порция от храната, приготвена с любов от вашето семейство и приятели, и се насладете на това, което има в чинията ви без да изпитвате срам! Колкото повече се стресирате заради дребните неща, толкова по-лошо ще бъде за тялото, понеже ще се насложат психологическите фактори върху негативния ефект от голямото количество храна и глутена! Яжте с благодарност и разумно и ценете любовта, влята в ястията ви.

Не е нужно да стигате до крайности, за да рестартирате тялото си след празничен период. Погрижете се за тялото си с грижа и любов към себе си.