Реална ли е астрологичната съвместимост? Кои зодии си подхождат добре според астрологията

Изкуството на съвместимостта е много по-сложно от въпроса „Кой е вашият знак?“

Като професионален астролог, обикновено мога да предвидя най-важните въпроси за повечето ми клиенти. Те обикновено ме питат за любовта – как да я намерят и спечелят, как да я задържат и как да продължат след нея. Това обикновено е най-важно за повечето хора.

И напълно ги разбирам. Любовта е сложна и хората често се обръщат към астрологията, за да хвърли тя светлина върху връзките, които създаваме в живота си.

В моята работа като астролог съм виждала, че хората подхождат към романтиката по различен начин, в зависимост от тяхната рождена карта (или карта на разположението на планетите по време на тяхното раждане). Например, Раците имат твърда външност, но са доста чувствителни и усещат нещата интензивно; Лъвовете искат да “насочат прожекторите” върху своя любим човек и да получат същото в отговор.

Но за тези неща всъщност има причина: „И така, какъв е вашият астрологичен знак?“ е толкова популярна тема на първи срещи. Легендата разказва, че някои двойки от слънчеви знаци се смятат за изключително съвместими, което вероятно е причината хората да търсят перфектните си партньори – Ракове за своите Телци , Лъвове за своите Стрелци.

Но реална ли е астрологичната съвместимост ? Години на работа като астролог и наблюдаване на разгръщането на взаимоотношенията в реалния живот ме накараха да се замисля по темата. Ето какво научих – и защо въпросът “Каква зодия си” не дава отговорите, които всъщност търсим.  

Какво означава да си „астрологично съвместим“? Няколко индикации за съвместимост, когато става дума за любов

В нашите натални карти всяко планетарно тяло попада в един от 12 знака. Слънцето – което управлява начина, по който светим в света влияе в различна степен на всеки знак, както и Луната (нашият вътрешен пейзаж), Венера (нашият подход към любовта) и т.н.

По-долу намерете няколко показателя, които астролозите използват, за да предскажат колко добре ще се разбират два знака. Тези показатели се отнасят за слънчевите знаци и всички други планетарни тела – така че следващия път, когато попитате някого за зодията му, може също да поискате неговия лунен знак и изгряващ знак.

Вижте елементите

Двама души, чиито слънчеви знаци попадат в едни и същи елементи (огън, земя, въздух и вода), са склонни да се свързват добре, защото имат сходни подходи и ценности.

  • Земни знаци: Телец, Дева, Козирог
  • Въздушни знаци: Близнаци, Везни, Водолей 
  • Водни знаци: Рак, Скорпион, Риби 
  • Огнени знаци: Овен, Лъв, Стрелец
Вижте още:   Приказка за Близнаците

Правилото за „секстил“.

В рамките на астрологията секстилът е хармоничен и разбиращ аспект, образуван, когато планетите са на 60 градуса една от друга. Прочетете, за да разберете кои знаци са секстилни за вашия слънчев знак. Индивидите със Слънце в тези два знака също са традиционно „съвместими“ с вашите.

  • Овен: Близнаци, Водолей
  • Телец: Рак, Риби
  • Близнаци: Овен, Лъв
  • Рак: Телец, Дева
  • Лъв: Близнаци, Везни
  • Дева: Рак, Скорпион
  • Везни: Лъв, Стрелец
  • Скорпион: Дева, Козирог
  • Стрелец: Везни, Водолей
  • Козирог: Скорпион, Риби
  • Водолей: Овен, Стрелец
  • Риби: Телец, Козирог

Но слънчевите знаци са само част от цялата картина

Да, предимство е да имате съвместими слънчеви знаци, защото се допълвате взаимно. Но астрологията и астрологичната съвместимост са много по-сложни от това.

Така че, ако двамата с партньора ви не сте в списъка на съвместимите слънчеви знаци, не се страхувайте. Виждам, че „несъвместимите“ съвпадения процъфтяват през цялото време — мечтателните Риби, наслаждаващи се на бъбриви и логични Близнаци, въпреки таблиците за съвместимост със слънчеви знаци, които показват друго.

Нараяна Монтуфар, астролог и автор на „Лунни знаци: Отключете своята вътрешна светлинна сила“, каза: „Според повечето уебсайтове несъвместимите слънчеви знаци не си пасват. На практика обаче виждаме много успешни двойки с „несъвместими“ слънчеви знаци.“

Да се ​​върнем към нашия пример с Риби и Близнаци. Интелектуалните Близнаци и интуитивните Риби ще трябва да работят върху намирането на средно положение и може да извлекат ползи от процеса. Рибите ще помогнат на Близнаците да се отворят за изключени досега възможности. Близнаци ще дадат на Риби структурата и подкрепата, от която се нуждаят, за да прегърнат мечтите си.

Как лунните знаци, знаците на Венера и други играят роля в съвместимостта

Както установихме, слънчевите знаци не са всичко и не определят цялата астрология. Когато разглеждаме астрологичната съвместимост, важно е да гледаме и планетарни тела, различни от Слънцето.

В рамките на астрологията всяко планетарно тяло управлява различна сфера на взаимоотношения.

Вижте още:   Зодиите, които са родени една за друга

Луната означава емоции; Меркурий е изразяване и комуникация; Венера диктува любовния ни език ; Марс е нашето либидо и страст; Юпитер обогатява чувствата; Сатурн е лепилото, което държи хората заедно; Уран събужда сърцата ни; Нептун добавя мечтателен и безусловен елемент към любовта, а Плутон изразява желание.

За да добият представа за това как хората могат да си взаимодействат, астролозите гледат към техните разположения в своите изследвания.

Меркурий управлява комуникацията и затова напълно естествено е решаваща част от успешните връзки.

„Общуването е в основата на всяка здрава връзка, така че обичам да виждам такива връзки в разположенията на Меркурий на двойката, тъй като това също може да помогне за установяване на разбирателство в рамките на партньорството“, каза астрологът Рене Уат пред списание TODAY.

Разположения на луната

Лунните знаци управляват нашите вътрешни пейзажи. Когато връзките се задълбочават и хората се разкриват, лунните знаци стават по-важни.

„Лунните знаци също играят жизненоважна роля в това как някой емоционално се свързва с друг. Когато лунният знак на единия партньор е същият като слънчевия знак на другия, това наистина помага на тези хора да се разбират по-добре“, казва Рене Уат.

Привързаността може да просъществува и между лунни знаци, които се стремят към връзка. Сдвояването Лъв и Луна в Скорпион може да има трудности в началото. Луната в Лъв може да е подозрителна към пазенето на тайни от Скорпион, докато Луната в Скорпион не харесва драмите на Лъва. Но и двете зодии са изключително лоялни към тези на които държат. Те просто трябва да получат възможност да се докажат. 

Венерини знаци

Като планетата на любовта и социалните изящества, Венера се скита из нашите хороскопи, водейки ни към типа партньорство, което търсим.

Например, някой, който има Венера в Риби, търси приказна романтика, докато някой с Венера в Дева има списък с романтични нужди, които трябва да бъдат изпълнени, преди да могат да отворят сърцето си. Всички имаме различни романтични желания, но Венера ни води към постигането им и ескалирането на нещата на следващото ниво.

Синастрия или аспекти между диаграмите

Ако наистина искате да получите представа за астрологичната съвместимост на една връзка, тогава си струва да си поръчате разчитане на синастрия с професионален астролог.

Вижте още:   Вижте с коя зодия най-много си отивате!

Синастрията е практиката да се покаже как две диаграми са в отношения една с друга. Synastry разглежда „аспектите“, които планетарните разположения в рождените карти на хората правят една с друга. Например „секстилният“ аспект — планети, разположени на 60 градуса една от друга — се счита за хармоничен. „Квадратът“ – планетите на 90 градуса една от друга – е по-предизвикателен.

Аспектите между планетите се броят. Например, една двойка може да има хармоничен аспект между своите слънчеви знаци, но да има опозиция на Сатурн (или техните Сатурни са един срещу друг). Това разположение показва, че и двамата се наблюдават и „обучават“ взаимно. Виждал съм, че този аспект работи, но изисква търпение и желание.

В крайна сметка любовта надделва над астрологията

Прочетете за съвместимостта колкото искате, но не забравяйте, че положителната синастрия на хартия не винаги може да предскаже химията в реалния живот. 

„Сърцето иска това, което сърцето иска – без значение какво казва вашият слънчев знак или рождена карта“, казва Монтуфар.

Взаимоотношенията изискват работа, дори ако са пълни със секстил и положителни аспекти. Дълбокото потапяне във вашите диаграми може да доведе до разкрития относно работата, която трябва да се свърши.

„Нашите класации винаги предоставят възможности за лична еволюция и ако наистина обичате някого, с когото често се сблъсквате, може да има урок за това да се поставите на мястото на някой друг или да признаете, когато грешите“, каза Уат. 

Автор: Лиза Стардъст

Лиза Стардъст е астролог от Ню Йорк. Stardust е постоянен астролог за списание Oprah, Teen Vogue и The Hoodwitch. Тя има две предстоящи книги: „Ръководство за оцеляване при завръщането на Сатурн: Навигиране в този космически ритуал на преминаване“ трябва да излезе през май от Hardie Grant Books и „The Cosmic Deck“ от Chronicle Books трябва да излезе през ноември. Следвайте Лиза в Instagram за нейните ежедневни хороскопи @lisastardustastro.