„Старомодните“ правила за връзките, от които е време да се откажем

Всички ние възприемаме връзките си през матриците, които сме наследили от нашите родители и възпитание, от медиите и, безспорно, от статии като тази! Какво трябва да правим и какво да не правим. Не трябва да каниш мъж на среща. Не трябва да му се обаждаш първа. Не трябва да изглеждаш твърде самодостатъчна, но и твърде нуждаеща се/ твърде секси, но и твърде безинтересна/ и т.н. Ако сте гледали филма с Кейт Хъдзън „Как да загубиш гаджето за 10 дни“, може би си спомняте момента, в който тя по забавен начин разиграва някои от най-комичните „правила“ за връзките. Факт е, че ако следваме рамки, които не съответстват нито на нашия век, нито на нашата личност – превръщаме връзката си  в гротеска, а любовта – в лишената от живот.

Кои са старомодните правила за връзките, от които е време да се откажем завинаги?

Изчакай мъжът да направи първата крачка

Всъщност това е много адекватен съвет, но може би не в тази епоха. Днешната жена е самоуверена и секси, но най-вече, тя е успешна, работеща, независима. Да, тя няма време да чака той да направи първата крачка и я прави сама. Ако и вие се припознавате в този модел и сте твърде силни, за да се правите на слаби – защо да следвате това овехтяло правило?

Прави се на недостъпна

Тази игра ни е добре позната още от училищна възраст. Правиш се на недостъпна, за да може той да хлътне по теб до уши още повече. Дори да работи в тийнейджърска възраст, уверената съвременна жена, която осъзнава своята стойност, няма нужда от подобен тип игрички. Тя знае нещо много важно – достъпът се определя от качеството на кандидата!

Не го целувай на първа

Това е едно от онези овехтели правила, което ни отнема правото да желаем, да искаме, да вземем. Ако искате целувка и усещате, че моментът е дошъл, защо не? Ако го искате и той също, какво значение има кой прави първата крачка?

Изчакай 3 дни/месеца/години преди да правиш секс

Едно от най-абсурдните правила за връзките ни казва кога точно трябва да правим секс. Всъщност, стига сексът да е безопасен и желан, не би трябвало да има дата и час за неговото изпълнение. Той зависи от химията помежду ви, от взаимното желание и страст, от копнежа да станете едно цяло чрез секса. Слушайте тялото и сърцето си при уточняване на „правилното“ време за секс. И ако усетите, че го искате на първа среща, защо не?

Екатерина Кьосева

Екатерина e психолог, преподава йога и организира семинари за себеразвитие. Писането е друга нейна голяма страст, която й позволява да “играе” с гледните точки и да разширява собственото си възприятие за живота!
Източник: https://www.ilady.bg