17 нестандартни мисли за Нова година

С наближаването на Нова година отвсякъде ни заливат екзистенциални мисли. Изскачат от всевъзможни места – от поздравителните картички до рекламите за перилни препарати.

Така че ако и на вас ви е писнало от дълбокомислия на тема смисъла на живота и вашето място в него, следващите цитати ще паснат перфектно на новогодишното ви настроение.

“Понякога на Нова година да пиеш твърде много едвам стига.”
Марк Твен 

“Новогодишно решение: Да съм по-толерантен към глупаците, стига това да не ги стимулира да губят повече от времето ми.”
Джеймс Агат

“Редът на празниците е Коледа, Нова година, Свети Валентин. Това честно ли е за хората без половинки? Ако не успееш да си теглиш куршума покрай Коледа и Нова година, бум – идва Свети Валентин. След този празник би трябвало да има друг, наречен „Още ли си тук?“
Лора Кайтлингер

“Добрите партита създават временна младост.”
Мейсън Кули

“Получавам половин милион само за да се появя на някое парти. Животът ми е смислен и много, много, много забавен…”
Парис Хилтън

“Младост е, когато ти е позволено да останеш до късно на Нова година. Средна възраст е, когато си принуден да го правиш.”
Бил Вон

“Приличието по време на празничния сезон изисква да си постоянно пиян. Кулминацията на това пиянство е на Нова година, когато си толкова замаян, че дори целуваш човека, за когото си женен.”
Пи Джей О’Рурк

“Единственото смислено нещо, което можете да направите за Нова година, е да организирате такова парти, че приятелите ви да се събудят няколко дни по-късно и моментално да звънят на адвокатите си, за да проверят дали не са били обвинени в нещо. Целта е гостите ви толкова да искат да избегнат второ ваше парти, че да започнат веднага да планират техни партита, цяла година по-рано, само и само вие да не организирате следващото.”
Дейв Бари

“Много хора нямат търпение да дойде Нова година, за да възобновят старите си навици.”
Чарлз Буковски

“Новогодишният ден: Това е добър момент да вземете решения за новата година. От следващата седмица можете да започнете да ги сеете по пътя към Ада, както обикновено.”
Марк Твен

“Новогодишните решения и обещания са просто чекове, които хората теглят от банка, в която нямат сметка.”
Оскар Уайлд

“И нека всичките ви проблеми имат продължителността на новогодишните ви обещания!”
Джой Адамс

“Единствените два начина да прекарате Нова година са или тихо и кротко с малка група приятели, или в бордей. В противен случай, вечерта приключва, хората се разделят на двойки, и някой неминуемо остава разплакан.”
Уинстън Хю Одън

“Не мислите ли, че изпълнението на новогодишните обещания няма как да започне на първия ден от новата година? Причината е, че той е продължение на новогодишната нощ, пушачите вече са набрали скорост с цигарите и от тях не може да се очаква да спрат изведнъж, от нищото, с толкова много никотин в организма си. Пазенето на диети в първия ден от новата година също не е добра идея, понеже в този ден трябва да имаш свободата да ядеш каквото е необходимо, за да облекчиш махмурлука си. Като цяло мисля, че щеше да е много по-удачно, новогодишните решения да влизат в сила от втори януари.”
Дневниците на Бриджит Джоунс

“Ако нямах неща, за които да съжалявам, нямаше да е Нова година.”
Уилям Томас

“По-добре да харчите пари все едно няма утре, отколкото да прекарате тази вечер все едно нямате пари.”
Джей О’Рурк

“Оптимистът стои до полунощ, за да посрещне Новата година. Песимистът стои, за да бъде сигурен, че старата ще си замине.”
Бил Вон

И така, желаем ви да гледате от веселата страна на нещата не само през тази, но и през всяка следваща Нова година!