7 причини да излизате с мъж с брада

Не можем да отречем, че брадатите мъже ни подкосяват краката. Въпреки че понякога ни боцкат и дерат, има нещо в тези косъмчета, което ни грабва всеки път. Почитателките на гладко обръснатите ще бъдат разочаровани, но тези представители на силния пол вече не са на мода. Брадата може да превърне всеки „смотаняк“ в привлекателен и мъжествен бохем, който е в същото време супер секси и тотално неустоим. Брадата придава на мъжа артистичен вид. Кара ви да се чудите дали е музикант в рок група или талантлив писател. Освен, че събужда въображението ни, необръснатият вид има още плюсове. Ще ви дадем няколко причини да си хванете гадже с брада.

968full

1. Брадите имат легендарна история

В Древността са означавали престиж и сила. Още от незапомнени времена брадата е символизирала чест, мъжественост и е показвала социален статус. През Средновековието дори само да докоснеш бкосмите по лицето на мъж било обидно и основание за дуел. В Древна Гърция философите били брадати – този факт показвал зрелостта и мъдростта им. За египтяните брадата била символ на власт, поставяла фараона сред божествата.

0a2ca01f4d19f7ff5f78554caec36134

2. Той има чиста кожа

Може би имате съмнения, че любимият ви крие нещо под брадата си. Обратно на това, което мислите, там вероятно се крие перфектна и гладка кожа. Акнето и други кожни възпаления често са резултат от бръсненето. Това се получава, защото бръсначите могат да раздразнят кожата и дори да разпространят бактерии. Брадата също така предпазва кожата от изтъркването на натуралната хидратация и го защитава от вятъра. Вашият косматко ще се радва на лице без зачервявания и сухота.

beard1

3. Брадата го предпазва от бръчки

Оказва се, че брадата е и извор на младост. Интересно е да се мисли за нея по този начин, но според скорошни изследвания на Университета в Южен Куинсланд мъжката брада блокира до 90% от слънчевите лъчи. Както всички знаем, прекаленото излагане на слънце повишава риска от рак на кожата. Запазвайки брадата си, мъжът има по-голям шанс за изваяна брадичка без петънца и бебешки гладка кожа.

image17

4. Мъжът изглежда по-зрял и опитен

Проучване показва, че момчетата с брада изглеждат с 8 години по-възрастни от гладко обръснатите. Когато на група момичета била показана снимка на 31-годишния Принц Уилям с брада, те помислили, че е на 36. Така че любимият ви ще изглежда по-зрял без да има изтощения вид на по-възрастен.

5. Брадаткото изглежда свръхмъжествен

Може би ви звучи като клише, но има научно доказателство за това. Изследване публикувано в Evolution and Human Behavior доказва, че колкото повече косми по лицето си има един мъж, толкова по-мъжествен изглежда той и за мъжете, и за жените. Така че, ако сте хлътнали по едър, тестостеронен тип, той трябва да пропусне бръсненето за 10 дни. Това е точното време, според изследването, в което жените намират брадатите мъже за най-атрактивни.

article-2315148-182D6B21000005DC-109_306x423

6. Той е в крак с тенденциите

Може би заради рунтавото лице на Бен Афлек, или защото непринуденият хипстърски вид е актуален, но брадата със сигурност е изключително модерна в момента. Брадатите мъже са във възход. Все повече и повече представители на силния пол се консултират с лекари, за да си пуснат по-гъста брада. Взимат лекарства, които стимулират мъжкия хормон дихидротестостерон. Така че брадатите мъже се увеличават, а с това – и вашият избор за готини мъже, с които да излизате.

Проучване от миналата година доказва, че брадатите мъже са по-респектиращи за останалите представители на силния пол. Изследователите смятат, че брадата съзадава впечатление за по-голяма брадичка, което прави мъжа да изглежда по-агресивен, когато се ядоса. Вие обаче знаете, че той е душичка отвътре и няма причина да се плашите. Можете уверено да държите ръката му в тъмна нощ и да се чувствате защитена.

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас: