Забравили сме истински чистите неща, които ни носят наслада

В нашето забързано ежедневие и живот, често забравяме, че щастието е вътре в нас. Започваме да го търсим в професията, в парите, които печелим, в любимия човек… Все външни фактори, които би трябвало да са само подправки към него.

Много често ми прави впечатление, пътувайки по света, че хората в нашето общество се стремим към думата “имам”. Искаме да имаме пари, власт, къщи, коли… Искаме да притежаваме НЕЩА. Целият ни живот се върти около това да притежаваме НЕЩО…

Стремейки се към това обаче, изпускаме нещо много съществено и доста по-важно. Изпускаме възможността да опознаем себе си. Да усетим душата си, да се докоснем до нея и да разберем какво иска тя.

Затрупани сме от информация, от работа, от това да пазаруваме, да се караме, да сме изнервени. Забравили сме да се усмихваме на непознати, да поздравяваме, да обичаме, да се радваме на изгрева, на залеза…

Забравили сме истински чистите неща, които без никакво усилие ни носят истинска наслада. Наслада, че сме живи, че сме се събудили и днес и че имаме сетивата да се насладим на всеки полъх на вятъра и всеки лъч на слънцето.

С колкото повече хора общува човек, си дава сметка, че щастието никога не опира до пари и притежания. Дори в глобален мащаб, богатите нации не са най-щастливите. Но ако вземем Непал или Перу, можем да видим как тези хора наравно с мизерията не свалят своите усмивки от лицата си.

Как децата им, макар играейки си в калта, без телефони и таблети са хиляди пъти по-щастливи и усмихнати от децата на нашето общество. Разбира се, всяко общество без значение от финансовите си постижения носи своята мъка и болка. Няма хора без проблеми. Въпросът е в това обаче как ги приемаме и преработваме. И кои от тях смятаме за сериозни.

Щастието би трябвало да е свързано основно със здравето – нашето и това на близките ни. Ако започнем да ценим много повече това, от каквито и да е придобивки на света, ще намерим хиляди начини да се чувстваме щастливи.

Да намериш щастие, когато си здрав – зависи изцяло от теб!

Източник: http://www.highviewart.com