Боно разкри защо винаги носи слънчеви очила

bono

Фронтмена на U2 разкри, че от около две десетилетия страда от заболяване, което налага винаги да носи тъмни очила.

Боно разкри, че носи тъмни очила постоянно защото страда от глаукома. Звездата сподели, че това състояние – повишеното налягане в очните му ябълки може да повреди очния нерв и да доведе до постоянна слепота ако не бъде лекувано.

Досега много хора предполагаха, че постоянното носене на тъмни очила е просто негов каприз, но по време на гостуването му в Шоуто на Нортън Греъм по BBC One той призна за заболяването си.
Глаукомата може да доведе до свръхчувствителност към светлината и да наложи постоянното носене на тъмни очила.

Домакина на шоуто Нортън, попита Боно защо не си свали очилата, на което той отвърна:

“Това е добър момент да обясня на хората, че съм болен от глаукома от около 20 години”.
“Лекуват ме добре и се надявам, че всичко ще се оправи.”

Той добави: “Сигурно сега няма да можете да изкарате тази мисъл от главите си и ще си казвате: ‘Горкият сляп Боно’…”

Ирландската рок група беше в шоуто за да промотира новия си албум “Песни на невинноста”, който беше издаден тази седмица. Преди няколко дни същият този албум беше натрапен на около половин милиард iTunes потребители което разгневи много от тях. Хората се разбунтуваха и не искаха музиката на U2 да бъде автоматично добавяна в библиотеките им с песни.

Говорейки за бъдещето, Боно каза на Нортън: “Искахме да направим нещо свежо, но явно някой хора не вярват в Дядо Коледа” (б.пр. Този май е напушен).

“Всички хора който не се интересуват от U2 сега са ни бесни. Доколкото мога да преценя – това е положително развитие на нещата”…. (б.пр. Даааа… много е изпаткал чичо ни Боно. Прави се на Хауърд Стърн).

Очаква се албума да се изкачи до Топ 5 още този уикенд. Всъщност това ще е първият техен албум от Achtung Baby през 1991, който няма да дебютира директно като номер 1 в британската класация.

Боно също така писа по повод проблема с iTunes в секцията с въпроси и отговори на Фейсбук. Един от въпросите който му бе зададен от феновете беше: “Може ли никога повече да не пускате албум, който се зарежда автоматично в плейлистите на всички хора, моля? Това беше наистина груб ход.”

Певеца се извини и обясни всичко с “капка мегаломания, доза щедрост, желание да се изфукат и дълбокия им страх, че песните в който е излял живота си през последните няколко години може да не бъдат чути…”.

Моля, харесайте и споделете статията, ако я намирате за интересна.

Използвайте бутоните за споделяне отдолу. Това ще ви отнеме само секунда.
Благодарим Ви!!!
х