Как да разберете дали детето ви е гений?

Как да разберете дали детето ви е гений? | Диана

Навярно много родители биха искали детето им да е гений, но според статистиката, на всеки 50 млн. деца се ражда по едно извънредно надарено дете

Гениалните деца не се плашат от трудностите, напротив, всяко по-сложно нещо ги привлича, а прекалено лесните задачи ги отегчават. Ако забележите, че детето ви проявява интерес към сложните игри, които изискват повече мислене, и се справя бързо и лесно и с най-трудните препятствия, твърде вероятно е да си имате малък гений. Гениалните деца не търсят вниманието ви, твърде погълнати са от себе си и от това, което правят. Когато се задълбочат в дадена игра, нищо не може да ги разконцентрира. Стратегическите игри показват най-добре уменията и способностите на децата, те развиват и обогатяват мисловния им процес. Надарените деца се въодушевяват изключително много от този тип игри и отказват да играят на сравнително по-лесни игри, подходящи за тяхната възраст. Ентусиазират се от всяко предизвикателство. Малките гении схващат много бързо правилата на играта и дори обясняват на по-възрастните. Не се затрудняват и с най-заплетения регламент. Твърде взискателни са към себе си и анализират постъпките си.

Психолозите предлагат интересен и лесен тест, с който можете да проверите дали под покрива ви расте гений. Единственото изискване е детето да бъде до 4 год. възраст. Дайте му огледало и го накарайте да си посочи нослето. Ако посочи нослето, което вижда в отражението, а не своето, твърде вероятно е да имате истински гениално дете.

Моля, харесайте и споделете статията, ако я намирате за интересна.

Използвайте бутоните за споделяне отдолу. Това ще ви отнеме само секунда.
Благодарим Ви!!!
х