Кой е идеалният партньор за нас?

Кой е най-добрият партньор за мен?

Идеалният партньор често не е най-добрият човек за когото мечтаем.

Не губете време в търсенето на перфектния любовник, съсредоточете се в това да създадете съвършената любов.

Когато търсим идеалния партньор обикновено се фокусираме върху търсенето на идеалния човек с перфектните за нас черти. Основният недостатък на такова търсене е , че не се взима предвид дали има хармония между нас.

Когато търсим партньор подготвяме в главата си списък с характеристики, които са важни за него или нея: умен, интелигентен, отговорен, непушач, да не пие, да спортува и т.н. и т.н. Но често се случва тези индивидуални характеристики да се разминават с човека , в който сме открили хармония.

Дълбоката и любяща връзка включва хармонични взаимоотношения, в които и двамата партньори смятат, че процъфтяват в рамките на връзката. Функционалната хармония са определя от пригодността на всеки партньор към другия, а не от това дали техните индивидуални качества са най-добри. В такива случаи романтичните компромиси се елиминират или поне значително намалят.

sweet-couple

Изключително важно е да се прави разлика между хармония и съвместимост, често възприемани като две части, които могат да работят заедно. Съвместимостта по същество описва липсата на функции , които могат да попречат на системата да работи добре, докато хармонията изразява нормативен аспект на приятна и ценна договореност. Тя предполага също вътрешно спокойствие и сигурност. Съвместимостта между характерите на хората обикновено предотвратява техните бракове от свирепи и враждебни спорове, когато бракът е хармоничен, той активно насърчава индивидуалния им разцвет.

И всъщност най-добрият партньор може да не е най-добрият човек, за когото мечтаем, а напротив , някой , с който сме готови да инавестираме в създаването на хармонния по между ни. Съответно, нашият партньор може да бъде най-добрият възможен партньор, ако не е красив или известен, но ако той е подходящ за нас и с него можем да създадем хармонична връзка. Необходимостта да се правят компромиси се елиминира или поне значително намалява при тези обстоятелства. Основната ни грижа не е фокусирана върху компромисите, а върху сътрудничеството.

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас: