Колко чужденци живеят реално в Лондон?

Всички знаем, че Лондон е мултикултурен град, но знаем ли какви точно националности го обитават?

Which foreign passports are most common in London?

На второ място след Британците са … изненада? Поляците!

Част Първа: Чужденци в Лондон

През 2011 Цензус зададе за първи път въпроса: „Каква национално сте?“. 5.8 милиона лондончани отговориха с „Велика Британия“, докато 1.7 милиона назоваха друга страна.

Тук ще ви покажем колко жители има от всяка съответна държава. Полша е в челото на класацията със своите 156,500 граждани живеещи в Лондон. Веднага след нея са Ирландия, Индия и много членове на Европейския съюз, които нямат нужда от британски паспорт за да работят тук. За да видите всички графики, последвайте тази връзка.

Европейци в Лондон:

Азиатци в Лондон:

Северно, Централно и Южноамериканци в Лондон:

Африканци в Лондон:

Част Втора: Къде са родени притежателите на британски паспорти живеещи в Лондон:

Долу ви показваме къде са родени притежателите на 5,8 милиона британски паспорти, които живеят в Лондон. 4,458,000 са родени в Британия, но много други идват от Индия, Бангладеш. Пакистан, Ямайка и Кения откъдето те са се преселили преди десетилетия и в последствие са получили Британско или двойно гражданство. За да видите графиките, моля последвайте тази връзка:

Британци родени в Азия:

Британци родени в Континентална Европа:

Британци родени в Африка:

Британци родени в Северна или Южна Америка:

Изследването „Лондон: Информационната столица“ от Джеймс Чешър и Оливър Юбърти ще бъде публикувано на 30-ти Октомври 2014 година. То ще съдържа 100 карти и инфографики, които ще ви показват живота в столицата.

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас: