Кратка история на афродизиаците

Кратка история на афродизиаците | Диана

Казанова консумирал по 50 стриди на закуска, за да бъде в отлична форма в спалнята. Не сме сигурни доколко са ефективни описаните в статията афродизиаци, но нищо не пречи да ви разкажем какво са пробвали хората по света и какво мислят, че върши работа.

През вековете и двата пола са търсили начин да подобрят сексуалния си живот. В открити записи от древността се споменава за отвари, подобряващи сексуалността. Така например, корен от мандрагора е бил високо ценен от гърците и римляните за увеличаване на сексуалното желание.

Дори Питагор и Плиний са го споменали в своите записи. Жените в Древен Рим варили комбинации от билки, които били толкова силни, че криели опасност за здравето. Поетът Лукреций ги описал като „отвари, от които може да полудееш“.

Дори могъщи императори попадали под ударите на тези коварни жени-прелъстителки. Великият Калигула също е бил хвърлен в пристъп вследствие на специална отвара, приготвена от жена в опит да запази неговата привързаност. Императорът бил убеден, че морковите също подобряват неговата полова мощ.
В своите писания гърците и римляните са записали името на вид орхидея наречена satyrion. Според легендите Херкулес се е възползвал от нейната мощ и се смята, че за една нощ е можел да обладае до 50 жени.

Древните гърци приготвяли специален хляб, който бил във фалическа форма. Те вярвали, че това ще им даде повече мъжество в любовта. Плодовете също били на почит. Гроздето и смокините са сочени за мощен афродизиак от гърците и римляните.

През 16 век в Китай мъжете консумирали рог от носорог, защото смятали, че това подобрява притока на кръв към половите органи на мъжа по време на секс. Как точно са го приготвяли и са извличали неговите ползи не се знае.

Вижте още:   Очарованието на свободната жена

Вече сме в 18 век, където един от най-големите любовници за всички времена – Казанова, консумирал по 50 стриди на закуска, за да бъде в отлична форма в спалнята.

В наши дни се доверяваме на шоколада, мидите, боровинките, ядките и т. н. Въпреки това в някои култури имат странни методи за повишаване на сексуалното желание. Вижте някои от тях.

Кобра

В някои части на Азия тази смъртоносна змия не само се отглежда, но се консумират нейните кръв и месо с цел подобряване на половата мощ. Месото дори се смята за деликатес, а кръвта често се смесва с напитки, съдържащи алкохол.

Скротум

В някои култури се смята, че консумирането на скротум от елен или тигър повишава половата мощ.

Фугу

Фугу е причудлива риба, наричана още риба балон или риба таралеж. Въпреки че е смятана за една от най-смъртоносните риби, тя е приемана и като храна, която увеличава сексуалната възбуда. Разбира се тези риби трябва да бъдат приготвени от майстор-готвач, в противен случай могат да застрашат живота на консумиращия ги.

Балут

Балут е азиатски деликатес. Представлява оплодени яйца от патица, сварени в черупките си и сочени като натурална виагра.

Амбра

Интересно име за нещо, което ще предизвика вашата погнуса, но повишава половата мощ. Амбра е восъчно вещество, което се получава от храносмилателния тракт на кашалота. В някои арабски текстове също го описват като любовен стимулант. Амбра често може да бъде открита във водите или на брега на Бразилия, Мадагаскар, Африка, Малдивите, Япония, Индия, Австралия и други, а ако скоро е била отделена, има много силна и неприятна миризма.

Вижте още:   Повече богати на калий храни в детството – по-здраво сърце

Морски краставици

Това са морски животни с издължена форма. Поради високата концентрация на витамини и минерали, тези същества, които обитават морското дъно се смятат за секс стимулант или поне в Китай.

Урина на павиан

В Зимбабве също са намерили начин да премахнат сексуалните си проблеми. Местните хора приемали урина от павиан заедно с бира, която те си приготвят. Въпреки че ние не бихме пробвали точно този вид афродизиак, местните хора се кълнат в ефикасността на напитката с урина.

Ако статията е била интересна - моля, споделете я.


Благодарим Ви!!!
х
This window will automatically close in 20 seconds