Мъжът с главно М

Post image for Мъжът с главно М

Стопли ли се времето, започват да се стоплят и душичките ни. Идва време за повече чувства, за повече емоции и повече поводи, в които да сме заедно. Аз наричам тази част от годината “сезонът на сватбите”! Защото клаксоните са навсякъде, колите с балони препускат по улиците, има много цветя, много усмивки и винаги по една бяла рокля, която обвива нежните създания, обричащи се на вечен съюз.

Но в тази приказна церемония, винаги има главни действащи лица, има второстепенни, но има и такива, които са доста назад в класирането си по роля. Ако се замислим обаче и погледнем отвън навътре ще разберем, че те всъщност са центърът. Предполагам разбрахте, че няма да говорим за булката, не става въпрос и за пъстрите шаферки или пък почерпения кум. Тук отредихме място на истинския и незаменим мъж в живота на момичетата, а именно – бащата.

Разбира се, че татко е този, който заслужава главна буква пред определението за пол. Той е този, който дава началото (все пак той прави бебето, преди да можем да го назовем бебе). Той е и този, който чака всяка вечер на пост, за да гони кошмарите ти. Таткото държи седалката на колелото, в моментите, в които равновесието ти се струва непосилна мисия. Той по същия този начин държи и волана на колата, когато на ти си мислиш, че си се качила на совалка.

Е, него не можеш да го питаш за рокля назаем, не може прическа да ти направи (всъщност може и да може, но е рисковано), не може да ти даде съвет за момчето, което ти се усмихна, но пък той е стената, в която се разбиват всички лоши комети, летящи към теб. И той те пази от сенките толкова усърдно, че понякога дори не си чувала за тъмни места.

Бащата! Неговото най-голямо щастие и страх е моментът, когато дойде другият мъж, който е хванал ръката ти и я държи здраво, но малко по-малко я отдалечава от неговата. В моменти като този на лента минават всички тези спомени, които таткото толкова ревниво пази. От малкото момиченце, до порасналата и прекрасна жена, чиито влюбени очи го убеждават и умоляват да я благослови и да я пусне да тръгне с любимия. И той го прави винаги, защото те обича толкова много, че не може да ти откаже. Но това не означава, че ще спре да те предпазва, просто си наема стажант да му помага (всички кандидат зетьове да го имат предвид).

10006496_10201025181186421_496839250_n

Затова, ако някой ме попита кой е човекът, без когото не може на една сватба ще кажа – бащата на булката! Кой ще я заведе до олтара и кой ще изтанцува първия танц с нея, кой ще поддържа майка й, когато се разплаче от умиление, кой ще кимне одобрително, когато трябва да каже да? Кой? Баща й разбира се… мъжът с главно М!

 Михаела Михайлова

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас: