Напусна ни Оскар де ла Рента

В Кент, щата Кънектикът, на 82 години се спомина най-популярният американски моден дизайнер Оскар де ла Рента, съобщава New York Times. През 2006 г. му бяха открили рак, но въпреки това той продължи да води активен живот. Бизнесът му през това време нарасна, а продажбите надминаха 150 милиона долара. Дрехи на Оскар де ла Рента носеха съвсем наскоро Джордж Клуни и Амал Аламудин по време на сватбата си във Венеция.

През последният половин век легендарния моден дизайнер Оскар де ла Рента обличаше елитното общество в своята висша мода. Той често бе описван като ‘султана на елегантноста’ и обличаше не само знаменитости като Жаклин Кенеди, но и децата на известните (Джена Буш и Челси Клинтън).

Причината за смъртта му не е все още оповестена. През 2006-та година му бе поставена диагноза рак, но преди година той самият оповести, че е излекуван.

“Единственото сигурно нещо в живота е, че щом сме се родили – ще умрем” каза той на събиране в Ню Йорк през 2013-а година. “Ние винаги мислим, че ще живеем вечно и просто не приемаме смъртта. По-важното е как ще изживеем и как ще се радваме на всеки един ден от живота си”.

Oscar de la Renta: Dressing the stars

Оскар де ла Рента