Продават на търг вещи на Мадона в Ню Йорк

Най-голямата колекция от вещи, принадлежали на поп иконата Мадона, отива на търг в началото на следващия месец. Аукционна къща „Джулиънс“ предлага на вниманието на феновете на певицата около 200 сценични костюма и лични предмети, оценени на около половин милион долара.

790_madonna-vogue-video-young-368672428

„За пръв път подобно изобилие от вещи на Модона се появява в публичното пространство. Предполагам, че ако подобно нещо се случи втори път, то тогава самата певица ще прави разпродажба“, коментира експертът Мартин Нолан.

В аукциона са включени около 30 костюма от иконичния филм „Евита“ с участието на Мадона, както и дрехите ѝ от видеото „Материално момиче“. Розовата сатенена рокля от видеоклипа е оценена на между 40 и 60 хиляди долара.

„Мадона е икона. Тя не просто създава модни тенденции. Тя предвижда модните течения. Мадона решава какво да облече, а не обратното. Тя не е подвластна на модата, а модата се съобразява с нея“, допълни Нолан.

madonnas_concert_stage_collapses

Аукционът ще тече в реално време и онлайн, за да могат фенове от различни краища на света да участват, съобщиха от аукционна къща. Очакванията са всички вещи на Мадона да намерят нов собственик, който да ги оцени по достойнство.

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас: