Топ 10 на храните забавящи стареенето

Освен, че храните които ще ви представим днес са много вкусни и здравословни, те също така ще ви помогнат да забавите процеса на остаряване. Ако искате да научите повече – прочетете следното:

Top 10 Foods That Slow Your Aging

  • Боровинки

Тези малки цветни плодове са пълни с витамини и фибри. Също така са великолепен източник на антиоксиданти които предпазват кожата и мозъка ви.

fistic

  • Шам фъстък

Тези зеленикави ядки са по-добри от всички други защото съдържат повече полезни хранителни вещества които са важни за мозъка и кожата ни.

5616_70636

  • Риба

С възрастта някои функции на мозъка западат. Омега-3 мазнините които се съдържат в рибата предпазват кожата, ставите, сърцето и очите.

Top 10 Foods That Slow Your Aging

  • Кафе

Въпреки че кафето по  принцип има лоша репутация, някои по-скорошни данни доказват противната теза. Хората които го употребяват често са по-предпазени от инфаркт. Кафето намалява вероятността да развием и Паркинсон, както и диабет Тип 2.

  • Протеин

С остаряването ни, мускулната маса започва да намалява с около 1% на година. Това довежда до намален метаболизъм и нарушен баланс за обмяна на веществата. За щастие можем да си набавим необходимите протеини от млечни продукти, месо и дори да прибегнем до такива каквито използват бодибилдърите.

Top 10 Foods That Slow Your Aging

  • Овесена каша

За съжаление повечето хора нямат добрия навик да похапват овесена каша. Консумацията на овес е много лесен начин да получим полезни хранителни вещества. Също така с напредването на възрастта тя ще ни помогне да постигнем балансирано тегло.

img_14668

  • Спанак

Спанака е невероятен източник на полезни вещества. Можете много лесно да го включите в менюто си в комбинация с яйца, ориз или да го ядете като салата. Той има анти-стареещ ефект понеже съдържа големи количества лутеин.

redwine

  • Червено вино

Червеното вино съдържа мощния антиоксидант ресвератрол. Редовната му употреба може да ни предпази от инфаркт или инсулт. Препоръчителното дневно количество за жените е една чаша, а за мъжете – две. Наздраве!!!

Top 10 Foods That Slow Your Aging

  • Диня

Динята е пълна с бета каротен. Заради това тя може да предпази кожата ни и да помогне за възстановяването на клетките увредени от силното слънце.

natural-remedies-for-acne-green-tea

  • Зелен чай

Без значение дали го консумирате горещ или студен, зеления чай със сигурност ще ви помогне да изглеждате по-млади. Хора които консумират 3 чаши зелен чай на ден забавят процеса на стареенето си.

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас: