Значението на цвета на очите: какво казва той за характера и енергията на човек

Очите могат да разкажат много за човек. По цвета на очите могат да се определят скритите способности, както и темперамента. 

Кафеви, кехлибарени и черни очи

Хората с такива очи са най-многобройни в света. Тяхната силна страна е мощната интуиция, към която често се вслушват. Притежателите на кафеви и черни очи нерядко имат способността да внушават. Сред тези хора често се срещат манипулатори и енергийни вампири.

Това са хора с много силен характер, с голяма сила на волята. Не е никак лесно да се определи темперамента на кафевооките в определен случай. Те могат да бъдат извънредно меланхолични, а в друф ден да проявят типичните черти на холерикТе обожават и общуването, затова често са и сангвиници.

Талисманите за хора с такива очи са: сребро, обсидиан, перла, кварц, рубин, лунен камък.

Сини и сиви очи

Притежателите на тези очи са втори по численост в света.. Що се отнася до характера, синеоките често са меланхолици. Това са раними личности, които обожават творческата работа, много зависят от околните и обстановката. В трудни ситуации могат да проявят агресия.

Тези хора притежават най-силната емпатия, защото имат спокойна, но променлива енергия, работеща буквално като радио приемник, който постоянно сменят частотите заради външни фактори.

Сиви и сини очи притежава човек със специална чувствителност. Тези хора умеят отлично да предсказват поведението на околните и предпочитат да стоят по-близо до приятни хора.

За тези хора е свойствено високомерие, самолюбие. Често обичат да спорят, защото нне обичат да губят. Въпреки това, може да се каже, че всъщност те имат много добро сърце, затова често ще се притекат на помощ, зарязвайки своите дела.

Най-добрите талисмани: аквамарин, опал, злато, карнел, кехлибар.

Зелени и маслинови очи

На изток тези хора се смятат за много красиви. Учените казват, че жените с такива очи са далеч повече от мъжете, От гледна точка на биоенергетиката притежателите на зелен ирис са много надарени. Те имат развита интуиция и отлична вродена защита срещу магии и лоши очи.

Тези хора се учат добре и с лекота, затова са много мъдри. Рядко настъпват едно и също гребло, защото са предпазливи. Сред притежателите на тези очи има най-много перфекционисти, хора с флегматичен темперамент с явни нотки на холерик.

Такива хора често притежават висока чувствителност, често нервничат. те огат дълго време да преживяват стресова ситуация и дълго да помнят обидата, обичат да отмъщават. Затова по-добре не им пресичайте пътя.

Талисмани за хора с такъв цвят на очите: нефрит, яспис, аметист, платина, тюркоаз.

Източник: https://www.webmiastoto.com