Когато падаш, запомни две неща: кой те е бутнал и кой не те е задържал

Всеки от нас се сблъсква с предателства и фалшиви приятелства. И макар да няма как да се защитим от тях, добре е да обърнем внимание кои хора се опитват да ни провалят и кои не правят нищо, за да ни помогнат.

Това ще ни е много полезно, когато се изправим след поредното падане, когато се осъзнаем след поредното предателство, когато продължим напред.

Винаги ще има хора, които ще се опитват да ни попречат да постигнем целите си. Но по-страшни от тях са фалшивите приятели, на които разчитаме. Те може и да ни обещават подкрепа, но с действията си да показват точно обратното.

Вярно е, че трябва да разчитаме основно на себе си и да не се надяваме на чуждата помощ. Но в живота често ще се налага да помагаме на другите и самите ние да се надяваме на подкрепа. И в тези моменти, ще разберем най-красноречиво кой е зад нас и кой – не е.

Разбира се, не казваме, че човек трябва да бъде отмъстителен или злопаметен. Да живееш с жлъч в сърцето е вредно за самия теб. Отмъщението е за слабите и неуверените. Силните хора оставят на живота да даде на всеки каквото заслужава.

Нашата цел е да се предпазим от фалшивите хора и да не се опитваме насила да ги превръщаме в приятели.

Лицемерите и прикритите ни врагове винаги ще използват слабите ни моменти, за да ни нанесат удар. Въпросът е да знаем кои са те, какво да очакваме и да вярваме в себе си.

„Никога не дружи с човек, когото не можеш да уважаваш!“

Важно е да се обграждаме с хора, на които можем да се доверим и които уважаваме. Само те биха могли да ни бъдат истински полезни в живота.