На моето ново начало

На моето ново начало,

Виждам себе си в отражението на очите ти – някой, който е преминал през всички болезнени разговори.

Ако имаше действия зад думите и разговорите бяха различни, ако „Твърде късно“ се превърне в „Благодаря на Господ, че дойдох точно навреме“.

„Не съм готов“ означаваше „Да го направим“.

„Трябва да се съсредоточа върху себе си, но ти си невероятна“ се преведе като „Дай ми пространство да раста, но без твоите присъствие или подкрепа не мога да бъда достатъчно смел, за да го направя“.

„Времето не е подходящо“ се превърна в „Готов съм да положа усилия и време, тук и сега, за теб“.

Тогава ти и аз нямаше да съществуваме. Чувала съм лъжите им и оправдавах същите тези извинения на онези, които ме оставиха само с идеята, че никога не съм била достатъчно добра.

Действай бавно, бъди търпелив с мен, защото несигурността ми е далеч отвъд теб.

Никога не е било твое задължение да поправяш нещо в мен. Аз направих това за себе си, но нежността и сладките ти думи спомагат за облекчаване на болката.

Най-страшното е, че и двамата сме били тук преди. Виждали сме неща, които са процъфтели и избухнали по-често, отколкото бихме искали да признаем или да си спомним. И двамата сме били безспорно слаби и уязвими, но аз съм тук отново, предадена на твоето съществуване.

Какво ще стане, ако се вгледаме малко по-дълго в очите си, смеем се повече, слушаме внимателно историите, които решаваме да си разкажем и се целуваме по-сладко, защото точно това сега, докато те имам, докато времето изглежда правилно, докато вселената ни позволява да бъдем НИЕ, е нещо, което никога не съм мислела, че ще бъде възможно.

Какво ще стане, ако последваме този неизвестен сюжет до края, защото главите стават по-вълнуващи, залозите по-високи и играта в края е по-възнаграждаващ, защото ти може би си заслужаваш.

Източник: https://dama.bg