Помни, че големите успехи в живота са резултат от постоянство и вяра в себе си!

Да успееш, нужно е да вярваш и да не се отказваш!

Пробив

Една от причините да се фокусираме върху идеята да правиш малки крачки към големите си цели, вместо да даваш пълен напред, е следната: знаем, че големите пробиви в живота идват в резултат на постоянство и натрупано ускорение във всички четири крайъгълни камъка. Ето ги стъпките в тази посока:

  1. Мигът на проблясък. Когато за първи път осъзнаваш нещо – като например колко калории консумираш на ден.
  2. Мигът на триумф. Когато си предприел действия и искаш да празнуваш. Може да е първият път, когато си пробягал цяла миля без да спираш, и ти се иска да изкрещиш „Йе-е-ха-а!“.
  3. Моментът на пробив. Когато си навързал достатъчно малко стъпчици, изградени от проблясъци и триумфи, и си започнал да обръщаш решаващите фактори на своя страна. Сега вече на практика ти е гарантирано, че наближаваш Момент на пробив. Той може да дойде, когато си постигнал целта си да свалиш 20 кг и вече живееш здравословно. Може а е, когато изглеждаш страхотно на сватбата си. Или както беше в моя случай – може да е лична повратна точка, когато всички аспекти от програмата ти започват да работят в синхрон. Моментът на пробив е нещо, което може да издигне целия ти живот до ново равнище, позволявайки ти да се радваш на изживявания, които преди не би повярвал, че са възможни.

Искрата – Крис Дауни, hayhouse.com/authorbio/chris-downie

Издателство: Сребърно звънче, srebarnozvanche.bg