“Старите души” показват любовта си по различен начин

Вие сте стара душа? Или може би се срещате с някой, който е?

Какво всъщност означава „стара душа“?

Много е вероятно да разпорнаете старата душа, когато срещнете такава. Те изглеждат мъдри отвъд годините си, зрели, обосновани и не се интересуват от повърхностни неща. Според интуитивния съветник Ранди Мерзон , концепцията за старата душа е вдъхновена от идеята, че телата ни са контейнери за духа, а старата душа „е някой, който продължава да се преражда, за да излекува или завърши кармични задължения“.

Разбира се, в зависимост от това в какво вярвате и как се отнасяте към духовността, друг начин на мислене за старите души е идеята, че всички ние сме може би различни въплъщения на универсалната жизнена сила и тези стари души просто се вслушват в тази мъдрост на по-дълбоко ниво (и от по-ранна възраст) през този живот.

Старите души са уникални, когато става дума за любов. Те може да не са крещящи или движени от социалните медии, но когато те обичат?

О, ще разберете за това! 

Те връщат нещата назад във времето, когато любовта е била проста и чиста. Без показване или правене на сладки неща само за „харесвания“ в TikTok или Instagram. 

Искате ли да знаете повече? Ето 10 начина, по които старите души показват любовта си по различен начин:

1) Те дават приоритет на дълбочината пред взаимодействията на повърхностно ниво 

Старите души не се интересуват много от това кой е любимият ви цвят или колко пъти седмично тренирате.

Те искат да ви познават – същността на това кой сте, какво ви движи, какви мечти и страхове ви държат будни през нощта. 

Ето защо, ако се окажете във връзка с един, нещата ще задълбочат, бързо. Опитайте се да си бърборите часове наред и ще забележите, че вниманието им намалява. 

Старите души показват любовта си, като стигат до сърцето на човек. Те инвестират време и енергия в създаването на близки връзки. 

Те ви карат да се чувствате така, сякаш цялото им внимание е насочено към вас и само към вас, което ме води до следващата точка:

2) Те слушат внимателно 

Веднъж излизах с една стара душа. Когато говорехме, той ме гледаше в очите през цялото време. Никога не ме прекъсваше и нито веднъж не го хванах да проверява телефона си или да хвърля крадлив поглед към телевизора. 

Когато свърших да говоря, въпросите му показаха колко много е внимавал.

Всичко това ме караше да се чувствам обичана и специална – сякаш бях единственият човек в стаята, който имаше значение за него, без значение колко пренаселено беше кафенето или ресторантът. 

Напротив, други момчета, с които съм излизала, бяха навсякъде. Половината от времето нямаха търпение да свърша, преди да се включат със собственото си мнение. Или биха били заети да играят на Xbox или да превъртат през телефона си. 

Със сигурност знам кой тип предпочитам! 

3) Проявяват търпение и разбиране 

Старите души не бързат. 

Знаят, че хубавите неща отнемат време – затова подхождат към ситуациите с търпение и разбиране. 

Да кажем, че имате спор; вместо да прави прибързани заключения или да избяга набързо, една стара душа ще се опита да разбере откъде идвате. 

Те ще отделят време да поговорят с вас и да разрешат проблема, вместо да го раздухват в нещо по-голямо. 

Това е просто още един начин, по който те показват любовта и отдадеността си към вас – като инвестират времето и емоциите си в подобряване на връзката. 

4) Те ценят качественото време 

Искате ли да знаете дали една стара душа наистина ви обича?

Лесен начин да разберете това е колко качествено време прекарват с вас. И под това имам предвид да направят всичко възможно да правят неща, които ви сближават . 

Дори и да не е нещо, което обикновено биха направили, ако една стара душа знае, че ще го оцените, те ще направят всичко възможно да се присъединят и да се забавляват. 

И въпреки че може да не са склонни към бляскави събития или много партита, те ще покажат любовта си чрез интимно време един на един.

Независимо дали става въпрос за дълга разходка заедно или за планиране на романтична вечеря. Цялото им внимание ще бъде насочено към вас. 

5) Те правят жестове 

Толкова често виждам двойки да си купуват лъскави, скъпи подаръци един за друг и, което е по-лошо, да споделят всичко това в социалните медии. 

Старите души действат по различен начин. 

Когато показват любов, те го правят чрез жестове . 

Може да получите само цветя на Свети Валентин или обикновен подарък на рождения си ден, но това е така, защото те предпочитат да демонстрират чувствата си чрез ежедневните неща, които правят за вас. 

Независимо дали се грижите винаги да имате любимото си кафе под ръка или помагате при домакинските задачи, тези малки действия означават много за тях. 

Съпругът на моя приятелка е олицетворение на стара душа – той винаги строи неща за нея. Нова оранжерия. Красива дървена пейка за градината. 

Той рядко ѝ купува скъпи бижута, но тя се чувства обичана чрез физическите му усилия да я направи щастлива. 

6) Те дават мъдри съвети 

Забелязали ли сте някога, че колкото повече някой се грижи за вас , толкова по-вероятно е да прекарва време, давайки ви добри, солидни съвети? 

Това е истинската загриженост, която ви позволява да разберете колко ви ценят. 

Е, същото важи и за старите души . Когато показват любов, те го правят, като отделят време да изслушат проблемите ви и да дадат мъдър съвет. 

Те никога няма да ви кажат да направите нещо безразсъдно. Те не се разсейват от вашите понякога драматични изказвания и мисли.

Вместо това те ще ви се обадят след важна среща или спор с майка ви, за да ви попитат как се справяте и дали могат да помогнат по някакъв начин. 

7) Те избират вечни жестове 

Мемовете и барабаните онлайн са сладки и всичко останало, но нищо не говори така силно като прочувствено писмо или бележка . 

Старата душа, с която излизах, правеше това. Събуждах се с бележка на тезгяха до цвете, която гласеше: „Добро утро, красавице. Не исках да те безпокоя тази сутрин. Надявам се да имаш страхотен ден.“ 

И ще бъда честен, дори и сега пазя неговите бележки и писма – бяха толкова трогателни и смислени. 

Така че, ако сте със стара душа – не очаквайте модерни подаръци. 

По-вероятно е да получите неща, които имат смисъл и значение. Индикации, че вашият партньор наистина знае какво ще ви направи щастливи. 

8) Те прегръщат автентичността 

Друг начин, по който старите души показват любовта по различен начин е, че избират да приемат човек напълно такъв, какъвто е; недостатъци и всичко останало. 

Те не искат да те променят. Те обичат всяка част от вашето същество, дори и частите, които не харесвате в себе си. 

С други думи, те се влюбват в душата ви. Не им пука дали си красива в Instagram. Те не се интересуват от вашата заплата. 

Те те приемат точно такъв, какъвто си и така знаеш, че те обичат. 

9) Те са невероятно лоялни 

Не знам за вас, но аз познавам толкова много двойки, които са се разделили поради изневяра. 

И изглежда, че е навсякъде; риалити телевизионни предавания, известни личности, афери на работното място. 

С цената на това да звучи мрачно и песимистично, изглежда, че лоялността умира. 

Но има искрица надежда – старите души все още ценят ангажиментите, които поемат. 

Ако са с вас, те са с вас за цял живот (освен ако и двамата не сте наистина несъвместими, в който случай ще ви напуснат по достоен начин, а не като се прокрадват зад гърба ви). 

Никога няма да се притеснявате за местонахождението на стара душа или за проверка на телефона ѝ – ако те обичат, те ще останат верни и лоялни. 

10) Те ценят неизказаното  

И накрая, ако една стара душа ви обича, ще забележите, че те наистина оценяват малките, на пръв поглед незначителни неща, които правите заедно. 

Може би е обсъждането на последната книга, която и двамата сте прочели.

Или отделете време да отидете заедно на вечерна разходка след работа. 

Или дори просто да седите тихо заедно , наслаждавайки се на компанията си без нужда от разговор. 

Каквото и да е, ще видите тяхната признателност за това, начина, по който лицата им греят, начина, по който ви благодарят за прекрасната вечер. 

Така че, ако резонирате с тази статия, вероятно сте стара душа или се срещате с някой, който е. 

От моя опит бих казал, че сте голям късметлия. Старите души не се намират лесно, но когато го направят, те показват любов по най-красивите и прости начини – точно както трябва да бъде.