Как да бъдеш Алфа

Да бъдеш алфа лидер изисква увереност, решителност и стремеж да поемеш отговорност. Алфите са влиятелни – те поемат инициатива, правят така, че нещата да се случват и вдъхновяват другите. Ако искате да станете Алфа, има доказани начини и съвети, които можете да приложите, за да ускорите своя растеж и да реализирате най-значимия си потенциал.

Ще ви споделя мощни принципи за това как да бъдете повече Алфа в работата, социалните кръгове и живота си. Ще научите как да изградите непоклатима вяра в себе си, да поемете контрол над ситуациите и да останете дисциплинирани в преследването на най-големите си цели. Как да се ​​обградите с други хора с високи постижения и как непрекъснатото да усъвършенствате всичко това.

Прегърнете тези съвети, за да се превърнете в напорист и самоуверен лидер. Увеличете физическата си сила, компетентността си, фокуса и издръжливостта си ежедневно. Направете решителен напредък във вашия растеж. Насочете вътрешната си Алфа, поемайте рискове и водете. Когато разгърнете пълния си потенциал, вие ще спечелите увереността и влиянието на Алфа.

Бъдете уверени и настоятелни

Основата да това бъдеш алфа е самоувереността. Алфите вярват в себе си и своите способности. Те не чакат разрешение или потвърждение от другите. Говорете с убеденост, правете смели изявления и бъдете готови да рекламирате себе си. Не се страхувайте да изразите мнението си и да изразите несъгласие, когато е необходимо.

Поемете отговорността и бъдете решителни

Алфите поемат инициативата и са щастливи да застанат “на кормилото”. Те проучват всички възможности, но не блокират като правят анализи или вземат решенип. Бързо претегляйте плюсовете и минусите и бъдете готови да взимате трудни решения, дори когато изпитвате несигурност. След като вземете решение, придържайте се към него. Другите ще оценят способността ви да поемате отговорност и да бъдете решителни.

Говорете и споделете мнението си

Не се страхувайте да говорите пред хора и групи, както и да споделяте своята гледна точка. Алфите не са цветя, поставени във ваза и стоящи само за красота. Те инжектират своите мисли и мнения в разговорите по свой уверен начин. Не чакайте някой да ви попита – поемете инициативата и освободете гласа си. Говорете ясно и излагайте точките си убедително.

Застанете изправени и установете зрителен контакт

Езика на тялото е неразделна част от това да бъдеш Алфа. Застанете изправени с рамене опънати назад. Това проектира увереност и самоувереност. Осъществявайте постоянен зрителен контакт, когато говорите или слушате другите. Не се разсейвайте и не гледайте надолу. Поддържането на зрителен контакт изгражда връзка и авторитет.

Спортувайте често и се хранете здравословно

Алфите се грижат за телата си. Спортувайте навън или посещавайте фитнеса редовно. Бъдете активни. Това изгражда сила, издръжливост и мъжествена физика. Поддържайте здравословна диета с високо съдържание на протеини и хранителни вещества. Вашето физическо здраве влияе върху вашия манталитет. Яжте чисто и премахнете от менюто си нездравословната храна и захарите.

Обличайте се добре и обръщайте внимание на външния си вид

Вашето облекло и навици на поддържане също влияят на това как изглеждате. Облечете брилянтното ежедневно или бизнес облекло, което ви кара да се чувствате най-добре. Предпочитайте подходящо подбрани дрехи и избягвайте небрежните стилове. Уверете се, че косата и лицето ви са спретнати и добре поддържани. Обърнете внимание и на хигиената.

Обградете се с успешни и мотивирани хора

Средата в, която се движите ви влияе. Алфите общуват с други победители, лидери и влиятелни лица. Избягвайте негативните хора, които изсмукват енергията ви. Търсете мотивирани приятели, които са по-добри от другите. Тяхната амбиция ще ви вдъхнови. Обсъждайте различни идеи колкото можете по-често с тях, за да споделяте опит и стратегии.

Поемайте пресметнати рискове и предизвикайте себе си

Растежът се случва, когато преминете отвъд зоната си на комфорт. Алфите не се страхуват да поемат преценени рискове. Те анализират опасностите, преди да се впуснат в тях. Те не позволяват на страха да ги възпира от предизвикателствата. Поемете нови проекти, умения и опит. Непрекъснато разширявайте хоризонтите си.

Научете нови умения и станете още по-компетентни

Лидерите и алфите се стремят да бъдат добре образовани и информирани. Идентифицирайте умения, критични за успеха във вашата област и след това ги овладейте. Четете книги и блогове. Взимайте уроци. Търсете ментори и треньори. Станете опасно компетентни. Колкото повече умения придобиете, толкова по-уверени и Алфа ще бъдете.

Не се страхувайте да не сте съгласни и да спорите

Алфите не са „да хора“. Те мислят независимо и споделят противоположни гледни точки. Не се страхувайте да предизвиквате идеи и да предлагате алтернативи. Здравословният дебат изостря всички. Просто бъдете професионалисти и избягвайте да ставате неприятни. Обмислете други възгледи, но стойте твърдо, когато е необходимо.

Останете спокойни под напрежение

Когато залозите са високи, алфите остават хладни като лед. Те не се паникьосват и не изпускат нервите си. Оценявайте спокойно ситуацията и се фокусирайте върху решенията. Бъдете гласът на разума, когато другите се горещят. Да останеш центриран под напрежение печели уважение и възхищение.

Признавайте грешките, но не се фокусирайте върху тях

Алфите не се страхуват да признаят, когато грешат. Те бързо признават грешките, поемат отговорност и се фокусират върху коригирането им. Не се оправдавайте и не се фокусирайте над грешките. Учете се и вървете напред по-умно. Овладяването на грешките ви изгражда доверие.

Поемете инициативата, когато е уместно

Добрите лидери знаят кога да се засилят и кога да отстъпят. Алфите водят групата последователно, но също така дават сила на другите. Не се опитвайте да доминирате във всяка ситуация. Разберете кога трябва да шофирате и кога трябва да подкрепите другите да поемат кормилото.

Накарайте нещата да се случат – не чакайте другите

Алфите са склонни към действие и мразят да чакат. Те поемат инициативата да стартират проекти и да насочват напредъка. Лидерите не отлагат и не очакват някой друг да направи първата крачка. Движете нещата напред проактивно. Ако видите, че нещо трябва да се направи – направете го.

Бъдете страстни и преследвайте това, което искате

Алфите имат “огън в сърцата си”. Те преследват най-големите си цели и интереси със страст. Каквото и да искате най-много в живота – преследвайте го безмилостно. Не позволявайте на спънките или пречките да ви спрат. Продължавайте да търсите, бъдете обсебени и канализирайте вътрешната си алфа.

Останете дисциплинирани и фокусирани

Големият успех изисква смелост, дисциплина и продължителни усилия. Алфите поддържат фокус върху своите приоритети и избягват разсейването. Те постигат последователен напредък всеки ден към своите цели. Бъдете дисциплинирани и продължавайте да работите – дори когато мотивацията изостава, Алфите издържат.

Работете здраво и не се отказвайте лесно

Победителите са готови да надминат другите. Алфите не се страхуват да работят дълги часове и да правят жертви. Бъдете първият влизащ и последен излизащ от офиса или работното си място. Не спирайте, когато сте уморени – спрете, когато сте готови. Внесете енергия, страст и постоянство във всичко, което правите.

Внасянето на повече алфа качества в живота ви ще изгради увереност, влияние и успех. Поемете отговорност за растежа си. Приложете тези съвети към ежедневните си навици и процедури. Вие имате потенциала за величие в себе си. Освободете вътрешната си алфа.

Казус от практиката: Историята на Трансформацията на Петър

Петър беше 27-годишен софтуерен инженер, който се бореше с ниско самочувствие и твърде пасивна работа. Често мълчеше на срещите, избягваше рисковете и оставяше други да ръководят проекти. Петър искаше да стане повече Алфа, но нямаше идея как и не знаеше откъде да започне.

Предизвикателството

След като беше пропуснат за повишение, Петър осъзна, че трябва да направи значителни промени, за да напредне в кариерата си. Шефът му му каза: „Трябва да бъдеш по-гласовит на срещите и да поемаш повече инициатива, ако искаш да се издигнеш нагоре.“

На Петър му липсваше самоувереност и решителност. Обличаше се небрежно, прегърбваше се и избягваше зрителен контакт, когато говореше. Петър също така се бореше с дисциплината, отлагането и воденето на нездравословен начин на живот извън работата.

Плана на Петър

Той откри онлайн блог, наречен „Как да бъдеш Алфа“. Блога му дава ясни съвети как да станете по-уверени, настоятелни и влиятелни.

Петър се ангажира да прилага тези алфа принципи ежедневно. Неговият план за игра включваше:

  • Ходете във фитнеса пет дни в седмицата, за да изградите сила и физика
  • Правете редовни практики за публично говорене, за да повишите увереността си
  • Прочетете книга за увереността и говорете повече на работа
  • Поемане на повече рискове, като ръководене на нови проекти и инициативи
  • Да се ​​обгради с по-насочени, успешни приятели
  • Поставяне на амбициозни цели и неуморна работа към тях

Резултатите

В рамките на шест месеца Петър започва да действа като истински алфа мъжкар. Той беше по-висок, облечен по-добре и поддържаше интензивен зрителен контакт. Петър говореше уверено на срещите, споделяше мненията си и даваше решителни насоки на своя екип.

  • Физическата му трансформация също беше забележима. Петър загуби 15 килограма мазнини и натрупа мускули от редовните тренировки и чиста диета.
  • Колеги отбелязаха колко по-енергичен и подобен на лидер става Петър. Това се отрази на представянето на неговия екип и ги вдъхнови да се активизират.
  • Шефът на Петър забеляза промените и го повиши в ръководител на екип, цитирайки новия му „алфа манталитет“. Петър продължава да прилага тези принципи, за да разгърне своя потенциал.

Историята на Петър демонстрира как приемането на алфа навици може бързо да повиши увереността, влиянието и успеха. Той се превърна в алфа лидер, като пое контрола върху личния си растеж и излезе извън зоната си на комфорт.

Съветите, които имаха най-значително въздействие, бяха:

  • Подобряване на физическата форма и стойката
  • Уверен изказ, говорене и споделяне на мнения
  • Преследване на най-големите си цели безмилостно
  • Поемане на интелигентни рискове и търсене на предизвикателства
  • Изграждане на компетентност чрез ненаситно придобиване на нови умения

Отприщването на вашата вътрешна алфа изисква дисциплинирани усилия, но носи огромни дивиденти. Не се задоволявайте с по-малко от истинския си потенциал. Предприемайте действия ежедневно, за да станете по-алфа.

Ключови изводи

  • Имайте непоклатима вяра във вашите способности и не търсете външно одобрение.
  • Поемете контрола и направете бърз, но информиран избор; придържайте се към решенията
  • Изразете ясно вижданията си и ги вкарайте проактивно в дискусиите
  • Използвайте уверен език на тялото – стойте изправени, поддържайте постоянен зрителен контакт
  • Поддържайте физическа форма; яжте полезни храни и избягвайте боклуците
  • Обличайте се безупречно и се поддържайте безупречно
  • Обградете се с други успешни и амбициозни хора
  • Поемайте пресметнати рискове и непрекъснато се предизвиквайте
  • Станете висококомпетентни, като ненаситно изучавате всякакви умения
  • Дебатирайте с уважение, но отстоявайте убежденията си, когато е необходимо
  • Останете спокойни в ситуации на високо напрежение
  • Бързо осъзнавайте грешките; анализирайте, разберете и бързо продължете напред
  • Водете, когато е подходящо, но също така овластявайте другите по подходящ начин
  • Започнете действие, без да чакате другите
  • Преследвайте най-големите си цели и интереси с безпощадна страст
  • Поддържайте фокус върху приоритетите; избягвайте разсейването
  • Работете над другите с безгранична енергия и постоянство

Заключение

Възприемането на алфа качества като увереност, решителност и стремеж ще ви превърне във влиятелен лидер. Поемете отговорност за растежа си. Прилагайте тези принципи ежедневно, за да изградите своята физическа сила, компетентност, фокус и издръжливост. Обградете се с други хора с високи постижения. Работете неуморно за най-страстните си занимания. Освободете се с пресметнати рискове и непрекъснато самоусъвършенстване. Правете решителни крачки напред всеки ден. Отприщвайки вътрешната си алфа, вие реализирате най-големия си потенциал.