12-годишно момиче дарява косите си на онкоболни за втори път

12-годишно момиче дарява косите си на онкоболни за втори път | Диана

12-годишно момиченце за втори път реже косата си, за да я дари на онкоболни. Оказва се, че тя не е единственото дете – много деца даряват вече косите си, за да помагат на връстниците си, съобщава Нова телевизия.

„Защо да я хвърляш в кофата? Аз обичам промените и затова си я отразах по-къса и остана много коса и какво да я направя? Ще я даря!”, разказа Линка Соколова.

Казват, че силата на човек се крие в косите му. Ако е вярно 12-годишната Линка не пести своята и я дава на онези, които имат най-голяма нужда от нея. Защото се борят за живота си.

„Първият път когато си дарих косата бях на 9 години. Разбрах от майка ми, че имаше организации, които правят перуки от коси. И като разбрах и се зачудих защо да не я даря. Първият си дарихме косите на една американска организация”, добави 12-годишната Линка.

Още тогава Линка решава, че пак ще си пусне косата. Чака я три години, когато преди няколко дни отново сяда на фризьорския стол заедно с майка си, но вече в България. Защото затова време се появява асоциация промени живота си, която изработва перуки за онкоболни. В работилницата на асоциацията, където изработването на перуки не спира, защото не спират и даренията.

„Косата на Линка ще отиде при едно 2-годишно момиченце”, обясни Вили Боршукова. А може би с нея и частица от силата на Линка и другите деца.

Източник: в-к 24 часа