21 тайни за успешен брак от щастливо женени мъже

Повечето хора, когато минават под венчилото, вярват, че е за цял живот и че ще бъдат винаги влюбени. Истината е, че подписът не ни гарантира това, а трябва ежедневно да полагаме грижи, за да имаме успешен брак. Ето няколко съвета от щастливо женени мъже.

1. Спорете, за да се разберете, не да спечелите

“Когато спорите с партньора си, целта не е да спечелите спора. Целта е да разрешите проблема.”

2. Бъдете цялостни личности

“Здравите връзки се получават между две силни, щастливи личности, които са избрали да са заедно. Не между две незавършени личности, които разчитат на другия за своето щастие.”

3. Креативността е ключът

“Подхождайте творчески. Използвайте креативността си, за да я накарате да се почувства добре по начини, които не подозира. Например: Жена ми има проблем със заспиването. Затова всяка вечер в леглото аз играя стари и еднообразни видео игри, а тя ме гледа. Избирам достатъчно скучни сюжети, които да я приспят, докато в главата й са мисли за феи и елфи.”

4. Бъдете приоритет един за друг

“Това е нещо, което научих от 34-годишния брак на моите родители. Те никога не поставяха децата пред връзката си. Бракът е на първо място. Винаги.”

5. Освободете се от егоизма

“Помнете, че това, което правите трябва да бъде, за да подобрите брака си, а не непременно за вас самите. Това може да означава да харчите по-малко пари за себе си или да се преместите да живеете на друго място заради работата на партньора си.”

6. Уважавайте жена си и брака си, дори това да означава да си спестите някои “хубави” шеги

“Никога, никога не се шегувайте за сметка на жена си и брака си пред други хора. Никакви смешки за “мъж под чехъл” и т.н.”

7. Орален секс

“Научете се да й правите френска любов. Усъвършенствайте се, станете наистина добри в това, правете го с удоволствие.”

8. Бъдете си опора

“Вие двамата сте един отбор. Не го забравяйте. Дори когато тя е на път да сгреши. Посъветвайте я, дайте й мнението си, но ще има случаи, в които независимо какво ще кажете, тя ще направи каквото е решила. Просто бъдете до нея и понесете последствията заедно.”

9. Гответе един за друг

“Научете се да готвите. Не е трудно, забавно е и малко неща ще ви направят толкова щастливи, както жена ви да ви помоли да й сготвите любимото й ястие.”

10. Затвърждавайте редовно ангажимента си към нея

“Когато дойдат тежки времена, покажете й, че сте до нея и няма да се отметнете, а ще преминете през това заедно и заедно ще дочакате добрите времена. Кажете го на висок глас. Нека тя го знае.”

11. Питайте се как е минал денят ви

“Когато се прибере вкъщи вечерта, питайте я как е минал денят й. Тя ще направи същото за вас. Не пропускайте.”

12. Оставете я да говори

“Когато жена ви говори за проблемите си, не предлагайте веднага решение. Оставете я да говори и да изпусне напрежението, съветите идват на по-късен етап. Мъжете обичат да поправят нещата и не разговарят за пробллемите си с други мъже, освен ако не искат съвет. Жените искат първо разбиране и съчувствие и чак след това могат да обсъждат решения.”

13. Бъдете верни

“Не изневерявайте. Никога. Тренирайте мозъка си да не изпитва привличане към други жени и не се поставяйте в ситуации, в които можете да се подхлъзнете. Не флиртувайте. Ако ще обядвате с платонична приятелка, кажете предварително на жена си. Не за да искате разрешение, а за да покажете уважение. Не лъжете.”

14. Правете си сметка на парите

“Спестявайте пари, за да ви е по-лесно на старини. Не харчете за глупости. Слагайте всички пари на едно място и обсъждайте за какво харчите. Когато сте женени, не трябва да има “мои” и “твои” пари.”

15. Избирайте си битките

“Не се нагрубявайте. Откажете се от маловажните неща. Ако тя иска да сложите вратовръзка, а вие не искате, просто я сложете.”

16. Показвайте щедро привързаността си

“Гушкайте се, без да правите секс. Прегръщайте я много. Целувайте я по шията, докато готви. Казвайте й, че я обичате повече, отколкото сте мислили, че е възможно.”

17. Бъдете най-добри приятели

“Бъдете приятели. Романтиката и сексът са нещо много хубаво, но бъдете най-добрите приятели един за друг. Забавлявайте се заедно. Това прави нещата много по-лесни и приятни.”

18. Не забравяйте, че тя е важна

“Тя е важна. Когато се приберете вечер и тя ви разказва за деня си, не гледайте в телефона или компютъра. Оставете каквото правите и я слушайте внимателно. Гледайте я в очите, задавайте й въпроси. Когато излизате заедно, оставяйте си телефона вкъщи. Не я прекъсвайте, когато говори. Полагайте усилия за нея. Не я приемайте за даденост. Дори след години трябва да намирате начини всеки ден да й показвате, че е важна за вас..”

19. Запазете своята индивидуалност

“Отделяйте достатъчно време за своите хобита и интереси. Организирайте си мъжки вечери. Прекарвайте време разделени, вие сте личности, не сиамски близнаци. За душевното здраве е полезно понякога да прекарвате време отделно един от друг.”

20. Целувайте я от цялото си сърце

“Никога не я целувайте половинчато. Ако я целувате, направете го както трябва, от цялото си сърце, с цялото си тяло. Това е най-простият начин да й покажете, че я обичате, затова не го претупвайте.”

21. Последно, но всъщност първо – оженете се за правилната жена

“Оженете се за правилната жена. Тази, която ще ви разбира и ще бъде до вас в добро и лошо, която ще ви помогне да израснете като човек и да бъдете по-добър мъж. Това е избор за цял живот.”

Източник: https://www.iwoman.bg