6 неща, които си струва да са твои

6 неща, които си струва да са твои | Диана

Умните жени си правят сметка на парите и знаят от какво да спестят, но има неща, за които си струва да дадеш повече пари.

Допълнителна здравна застраховка
Жалкото състояние на здравеопазването ни не е тайна за никого. Ако си здрава и не ти се случват инциденти, можеш да минеш спокойно само със задължителните здравни осигуровки, които потъват в бездънната каца на Здравната каса, но ако, недай боже, се разболееш сериозно или ти се наложи сложна операция, ще трябва да плащаш от джоба си. Има частни здравни фондове, които осигуряват допълнителни здравни услуги, за които иначе трябва сама да плащаш. Освен това, в частните болници е по-нормално, отколкото в държавните и общинските.

Ипотеката
Ако можеш да плащаш малко повече всеки месец за ипотеката, ще я изплащаш по-малко време, което практически ще ти спести доста пари, имайки предвид безобразните лихви и таксички, начислявани от банките.

Нова кола, по възможност хибрид
Може да ти се вижда скъпо, но новите коли са по-икономични (е, не нещо супер мощно и голямо), а хибридите са още по-икономични. В дългосрочен план инвестицията ти ще се изплати, защото ще спестиш от бензин.

Качествена храна
По-качествената храна е по-скъпа, но това ще ти спести разходи за лекарства. Не се тъпчи с евтини боклуци!

Качествени обувки
Инвестицията в качествени хубави обувки се изплаща, защото ще си спестиш разходи по доктори, понеже те болят краката и гърба.

Глезотии
Харчи повече за нещата, които наистина обичаш – вино, любимата салата или шоколадчета. Отдавай се на по-скъпи удоволствия отвреме-навреме, вместо всеки ден да пиеш гадно евтино кафе.