7 неща, за които майките на момчета не са предупредени предварително

Винаги съм искала да ми се роди син. И за щастие, това се случи. Но моята увереност в безбрежното щастие се оказа илюзия. Защото да отгледаш син не е лека задача. Има куп неща за които не знаеш предварително и ти, като човек от женски пол, трудно ги разбираш:

1. Те трябва да се движат постоянно

Отглеждането на син е най-добрата тренировка. Вечерта и за двама ви се превръща в мини версия на Олимпийските игри. “Искам да бягам, искам да скачам” се чува всяка минута. При това той в никакъв случай не иска да го прави сам. Накрая ти вече не може да се държиш на краката си, а този Perpetuum Mobile (вечен двигател) едва се е задъхал.

2. Те падат постоянно

Това произтича и от предишната точка. Трябва да се примириш с това, че ожулванията и синините няма да имат край. Но едно е хубаво – момчетата понасят всичко това стоически. При това те могат половин час да реват обидено заради някакъв отказ, но пък падането е съпроводено само с едно “ох”.

3. Те не обичат задушевните разговори

Не, момчетата изпитват същите чувства като момичетата. Но ако с дъщеря си и сестра си може да говориш за чувства и преживявания, то момчетата предпочитат да “преживеят” всичко сами.

4. Трябва да бъдете слаби и силни в едно

Не очаквайте, че той ще проникне във вашите емоции. Помнете, че това е подрастващ мъж. И с него трябва да се говори на езика на логиката. Освен това не забравяйте, че ако сте забранили нещо, ще трябва да се продържате към тази линия до края. Най-малка слабост на сълзи и капризи и ваият авторитет ще се сгромоляса.

Но при правилно възпитание вашият бъдещ мъж няма да понесе сълзите ви. И репликата “Ти обиди мама” ще предизвиква чувство на вина.

5. Не се охарчвайте за дрехи

По отношение на дрехите трябва да помните само едно правило – тя трябва да бъде комфортна, а не маркова. В идеалния случай и да може да се глади лесно. Защото ще се наложи да се пере и глади много. И в този момент, когато разберете, че всичките ви опити да купите нещо „красиво“ ще бъдат ударени в земята от неговата „любима тениска“, ще познаете Дзена на майката.

6. Мъжкият свят не е женска работа

Стремежът на всяка майка е веднага да се хвърли в защита на любимото си чедо. И това е прекрасно. Но когато отглеждате момче, ще трябва да приемете неговото желание “да се оправя сам”. И не просто да го приемете, а да го подкрепяте. И това не се отнася само за боевете и кавгите, но и възможността да направи нещо самостоятелно. Дори това да бъде строителството жп линия за играчките му.

7. Те ще ви обичат вечно

Защото няма нищо по-силно и предано от любовта на сина към майката. Те ще вярват във вас до края.

Източник: https://www.webmiastoto.com