7 вътрешни нагласи, които ни правят привлекателни

7 вътрешни нагласи, които ни правят привлекателни | Диана

В епохата на агресивните танци и оскъдното облекло, дойде време да положим нов стандарт за привлекателно.

Истински силното излъчване се дължи на много повече от физически форми, стил, гардероб, подход в общуването и видимо за очите. Имаме отчаяна нужда от по-устойчив стандарт за красота. Такъв, за който са нужни повече от лице, тяло и пари. Който изисква вътрешни качества – сърце, душа и ум.

Привличането има различна трайност. Може би ви се е случвало да сте в изпълнена с хора стая и да влезе някой, който да ви подейства като магнит. Случва се и друго. Понякога срещаме някой, който не ни интригува на пръв поглед, но след това се влюбваме в него, като го опознаем. Започваме да го харесваме като приятел, любим, компания.

Дълбоката, разтърсваща привлекателност е повече от физическо излъчване и провокативни танци. Тя е далеч над тънката талия, широките рамене и релефния корем. Най-продължително работещата форма на привлекателност е отражение на състояние на човешката душа: щастието.

Вътрешното усещане за щастие прави хората привлекателни, смята блогърът Марк, който разсъждава по темата. Според него това усещане е определено от следните 7 нагласи в отношението към себе си и другите:

1. Морален кураж. Щастливите хора застават зад това, в което вярват. Имат вътрешната сила да правят правилното по своя преценка, дори във времена, когато другите си променят мисленето по чужди стандарти. Те не се превръщат в сянка на ценностите на някой друг. Хамелеоните не са привлекателни същества. Хората с характер са привлекателни. .

2. Смирена самоувереност. Щастието изисква вяра в себе си, в личните ценности и в това, че си струва да те обичат, да бъдат хората приятели с теб. Щастливците вярват, че има защо да са успешни. Те непрекъснато се усъвършенстват. Учат нови умения, за да живеят живота си по-добре.

3. Загриженост. Щастливите хора винаги се замислят за нуждите на другите. Те правят нещата различни, защото обкръжението им има централна роля в живота им, не егото им. Останалите играят водеща роля за това как се определят. Ето защо те са внимателни към непознатите. Правят малки добрини, които се помнят.

4. Страст към живота. Щастието в най-върховната си форма включва живот със страст и цел. Щастливите хора се различават по това, че им личи, че за тях всеки ден дава нова възможност да правят това, което обичат. Истински страстните хора са тези с интереси, които рядко виждаме отегчени, да се носят по течението или лениви. Страстта и целта правят човека привлекателен.

5. Чувство за отговорност. Срещали ли сте някой, който да е секси, но редовно да избягва поемането на отговорност, да вини другите, да сочи с пръст и да се оправдава за незадоволителния си живот? Няма такъв, нали? Удовлетворените хора носят в себе си отговорност за това как се развива животът им, защото знаят, че той е съвкупност от личните им избори.

6. Честност. Прямотата, самокритиката и обективната оценка, макар и блезнена, ни правят хора, до които всеки иска да се приближи. Когато се държим по човешки се сближаваме.

7. Автентичност. Атрактивните хора са истински. Знаят кои са и какво харесват. Имат силни чувства и прекарват време в учене и развитие. Прощават си слабостите, не търсят оправдание, но не са самовлюбени. Със своите недостатъци те са уникални и осъзнават това като свое оръжие, не като недостатък.

От блога Marcandangel