Аз, “близнакът” и Бог

Срещали ли сте някога човек в очите, на който да откриете себе си? Човек, от чийто докосвания да се разтворите в безкрайността? Приятел, който да разгърне душата ви като лотос, бавно, листенце по листенце, докато се преродите в най-чистия си вид?

За тях искам да ви разкажа днес. За душите пламъци или още наричани близнаци и сродните души. Тези, които  познаваме от Началото и чиято обич или любов  неудържимо ни приближава към Източника!

Може би ще ви разочаровам, но противно на всички очаквания тези връзки не са безметежни. Занареждат се куп предизвикателства и точно тогава започвате да се чудите как позволихте интуицията ви да ви доведе до тази ситуация. Тези връзки не винаги водят до щастлив край според нашите очаквания, но ако го постигнете ще живеете във вечна хармония, а моментите на сливане са акт на единение между Небето и Земята.

 Сродните души

10983132_849574495102175_3688059695234244005_n

Когато срещнем нашата сродна душа енергията е толкова силна, че тя трансформира и двамата. Но преди да откриете вашата сродна душа първо трябва да разцъфти вашата. Ако забелязвате, че попадате на един и същ модел на взаимоотношения и предизвикателствата се повтарят отново и отново, тогава най-вероятно  имате още върху какво да работите с вашата сродна душа. Между вас има споразумение, с което да си помогнете един на друг и да израстнете и развиете по своя път. А може също така да имате договор със самия себе си –  да отработите енергийните модели и ситуации, които ви затрудняват, водят до ограничения и спират потока на изобилие. Някои договори между сродните душите може да отнемат години или дори десетилетия докато трансформират енергиите и на двамата. Добрата новина, е че тези модели  може да бъдат променени за добро. Веднъж придобиете ли нужната ви опитност, тази за която  отношения са предназначени, вие се освобождавате от тях. Вече можете да контролирате живота си, да изразите в пълнота талантите си и да проявите мисията си тук на Земята. Можете да се наслаждавате на живота, за който сте тук ! Един от начините за постигане на хармонична връзка със сродна душа е да поемете отговорност за живота си и да не обвинявате партньора са за начина, по-който се чувствате. Колкото и да и да вие трудно да повярвате всеки, който ви предизвиква всъщност ви помага!  Да сте във връзка с някой, който ви натиска бутоните, всъщност означава да ви помага да се  освободите от моделите на  подсъзнателните си реакции. Веднъж промените ли енергията си около даден обект или субект, при който досега сте реагирали несъзнателно то повече няма да се появяват ситуации и взаимоотношения, в които да ви изпитват по този конкретен проблем.

Друг  начин да трансформирате емоциите си в такава връзка е  да вдишвате любов в тялото си. Ако смятате, че сте напрегнати, страхливи или изпълнени с тревожност това е просто прилепнала към вас енергия. Вдишвайте любов с всяка клетка ! Изпратете любов към себе си и към всички участници в ситуацията. Продължавайте да вдишвате лечебната, прекрасна светлина на божествената любов, докато усетите движението на енергията вътре във вас. Така вие  лекувате живота си!

Каквото и да ви кажа за това как изглежда сродната душа вие ще го разбере едва когато я срещнете! Очите й ще ви го покажат! С нея можете да говорите с часове без да усетите как е минало времето. Ще споделяте частици от себе си без страх, че ще бъдете осъден. Само този човек ще ви мотивара до такава степен, че да откриете собствената си душа и да работите върху емоциналното си пробуждане. Сродната душа не е тази която ще ви обещае безоблачно бъдеще, но ще ви обещае че никога повече няма да сте същите. Обикновено този човек не влиза  незабелязано в живота ви. Той задава въпроси и променя реалности ! Чрез него нещата добиват такъв образ, че ви се струва че никога досега не сте ги виждали. Изпъкват детайлите. Излиза смелостта да ги приемете или отречете. Можете да направите всичко,  но не и да стоите безучастно! Човекът, който разделя живота ви преди и след като го срещнахте. И това не е някакво идеализирано човешко същество, той е същият човек като вас, но има способността да доведе живота ви до революция само за секунда!

Тук правя уточнението, че сродната души не е задължително да се появи в романтична връзка. Тя може да бъде и ваш приятел или бизнес партньор. Нашите сродни души пристигат винаги, когато сме готови за тях и нито миг по-рано. Те идват, когато сме готови да научим уроците, за които са били предназначени. Отношенията ни с тях, често не са завинаги. Това е така, защото връзката може да бъде твърде силна или има определена кармична енергия, при която извличаме поуките едва след  края на връзката. Много от нас прекарват години в търсене на сродната душа, без да са наясно какво всъщност искаме. Такива хора не искат да се развиват и това блокира енергията, която води до срещата. Ако наистина искате да се свържете със сродната си душа,  трябва приведете „в ред“ собствената си душа. Трябва да открием кои сме, да обичаме себе си (тук нямам предвид онази егоцентрична самовлюбеност)  и да започнем да живеем през сърцето си. Тогава когато се свържем с истинската  си същност ние влизаме във вибрацията на срещата със сродна душа.

Романтични връзки със сродните души

Често романтичните, интимни връзки със сродна душа носят най-голямата болка и житейска опитност. Представяте си,  че срещате някой който веднага чувствате като стар приятел и може да продължите вашите отношения точно там от  където сте стигнали преди. С него ви е комфортно, а в началото на връзката има извънредно много страст и радост. Чувствате се чудесно да бъдете обичани и да обичате точно този човек. Но след известно време заедно нещата започват да се променят и като, че ли да се влошават. Възникват дребни конфликти и различия и изглежда че енергията между двамата се променя. Има моменти, в които и двамата, като че ли са отчуждени, а в края на връзката ви се струва, че сте отново на старите познати пътища, които ви връщат назад от така желаната  интимна връзка. Често има нещо във вас, което като че ли ви блокира или прави невъзможно откриването ви напълно пред този човек, въпреки страстта и динамиката в началото. Връзката може да приключи толкова бързо, колкото бързо е възникнала или в нея да има твърде много его или карма. Те могат да бъдат много болезнени, специално ако има негативна карма в тези отношения. Знайте, колкото по-бързо израствате в тези отношения, толкова по-успешно изпълнявате мисията си със сродните души. Някой от връзките може да бъдат не просто краткосрочни, а екстремно кратки. Изключително важно е да  простите на вашата половинка за всякакви болезнени преживявания, които са настъпили, докато сте били заедно, защото непрощаването създава нова енергийна връзка между вас, която може да действа като магнит,  привличащ подобни енергии и ситуации в живота ви (или следващи  животи ) многократно, докато кармата е решена.

Причината за създаване на връзката със сродната душа  и условията при която възниква  срещата обикновено са предварително определени още преди раждането. Това е законът на кармата, която среща душите заедно. Тези връзки съществуват, за да ни помогнат да израстнем и научим важните уроци в нашия живот. Може да се преродим на земята заедно с много наши сродни души,  с които сме били и в предишни животи докато балансираме енергиите си. Сродните души може да  влияят на живота ни по много начини и връзки. Могат да приключат внезапно ако кармата не може да бъде изчистена и се създават нови по-сложни кармични връзки. Всъщност може да ги срещнете отново в друг живот. Именно чрез нашите взаимоотношения и връзки с другите ние разбираме по-добре кои сме ние. Кармичните връзки ни дават възможност да израстваме!

Сродна Душа и Душа пламък (близнак)

Тези два термина често се използват като синоними, но всъщност  това са две различни понятия и проявления. През живота си ние може да срещнем  много сродни души, но имаме само една душа близнак или още душа пламък.  Сродните души твърде често ни подготвят за срещата с душата близнак. Но съвсем не е задължително, да срещнем душата близнак на физическо ниво във всеки един наш живот. Идеята за душата близнак е твърде романтизирана в наши дни, но динамиката на тази сакрална, свещена и духовна връзка е базирана на безусловната любов и единство. Връзките между душите близнаци може да бъдат изпълени с  много повече предизвикателства отколкото тези със сродните души. Те са наситени със силни енергии, които ни подготвят за интензивна духовна работа, която имаме тук на Земята.

        Душите близнаци ( души пламък)

f4d5ee254e1f8a7dbaffe3067fb179bb

 Това е едно цяло „една душа“ разделена на две души.  Някои ги  обясняват като другата половини на една цяла душа, но  аз вярвам, че само една цялостна, завършена душа може да се слее с друга такава, за да се образува съвършен съюз. Затова не приемам, че всеки близнак е само половината от една душа на земята. Всяка индивидуална душа е вече цяло.  Душата близнак означава, че в един момент двете отделни души са били в едно цяло. Всеки един от нас има само един близнак, една душа разделена на две и всяка поема по свой собствен път. Всяка душа може да продължи да се реинкарнира във физическа плът отново и отново, за да събере човешки опит и за да балансира кармата си със сродните души преди да се обедини отново с  другата си половина в тяхната свръх душа, така както те са били преди разделянето им. Първите етапи на това ново сливане обикновено се случва по време на техният последен живот на тази планета, така че да могат да завършат процеса на трансформиране заедно.

Задачата на всяка една душа близнак  е да стане по цялостна, с балансирана мъжка и женска енергия и идеално просветена. Всички други отношения по време на живота ни могат да бъдат наречени „упражнение“ за  срещата с душата близнак,  последната връзка. Връзката между души-близнаци е последната алхимична женитба! Преди да се случи тя, Космическите закони изискват първо да определим, открием собствената си уникалност, идентифицирана с Божествения източник, за да можем напълно да отключим духовния и енергиен потенциал на Душите близнаци.

Ние винаги сме свързани с нашата душа близнак, затова е важно постигането на  определено високо ниво  на духовно майсторство и разбиране за собствената ни персоналност. Ако това духовно ниво не е постигнато те могат да не бъдат в състояние да се справят с тежестта на собствената си негативна карма, защото във връзка тази кармична енергия ще се усилва от самото присъствие на душата близнак. Силното енергийно поле, което се образува при тяхната среща води до усилване на техните положителни или отрицателни модели.

Всяка една от тях трябва да продължава личната, вътрешна духовна работа и да  ускорява развитието на своето съзнание ежедневно чрез общение с Бога / Източник. Така постепенно ще преработи ограниченията на човешкото его. В крайна сметка душата ще се слее с истинска духовна същност и ще се изкачи обратно с чисто сърце към Бог. Опороченото трябва да бъде направено чисто и тленното трябва да се направи безсмъртно. Самият стремеж да се търси  душата близнак е толкова привлекателен и неуловим, че напомня на търсенето на Светия Граал. Всички търсят единствения, но малцина знаят какво означава това. Всеки един търси сродна душа или божествено допълнение, което да  повдигне духовните му вибрации и чиято компания ще изпълни всеки един от двамата с радост и осъществяване. За много хора представата за тяхната душа близнак е привлекателна като безценно златно бижу. Това е перфектният архетип, в прекрасно тяло, опияняващо бляскав, величествен и представителен, изпълнен със всички прекрасни качества които ние виждаме в безценните камъни. Търсим някой, който е  автентичен, “един на милион”, който ни допълва на всички нива и отговоря на духовните  ни интереси. Това е човек, който определено си струва да търсите и кой ще си струва чакането. Повечето хора правят грешката като бъркат сродната душа с душата пламък и обратното. Усещането за дълбок и естествен афинитет, сходство, любов, интимност, сексуалност, духовност или съвместимост често са признаци на връзка със сродна душа, но тази динамика също може да бъде интензивна и във връзката с душата близнак.

Връзката между душите пламъци не трябва да бъде романтично идеализирана. Както казах нейното духовно сърце е Божествена и Безусловна любов, която идва от Източника и съществува зад физическото. Колкото повече его има във връзката, толкова по-малко хармония има в нея. Когато нашата душа близнак се въплъти на Земята в същото време като нас, обикновено тя не е идеалната половинка за дългосрочна романтична връзка, освен ако голяма част от духовната вътрешна работа е завършена и от двамата близнаци и то преди срещата и при условие, че  ще продължат да работят  непрекъснато докато са заедно. Връзката с душа близнак може да бъде Рая на земята, но може да бъде и пълен хаос!

В миналото душите близнаци рядко са се прераждали по едно и също време на Земята.  Сега това ще става все по-често, тъй като  съзнанието като цяло на човечеството се издига. Когато душите близнаци не са се инкарнирали по едно и също време на Земята, обикновено едната душа е тук, трупайки физически опит, а другата обикновено е нейн духовен водач или защитник. Няма значение какво е разстоянието между две души близнаци, те винаги са свързани, винаги си част една от друга. Вашият „близнак“  е буквално  “другата половина” и олицетворява всичко, което вие сте, но на по-високо духовно ниво. На нивото на личност, тя обикновено отразява всичко, което не харесвате в себе си. Душите близнаци са като огледало един за друг, често на подсъзнателно ниво. Не винаги е лесно да срещнеш другата си половина и да се погледнеш открито. За да живееш хармонично с нея, трябва да бъдеш в изключителен комфорт със себе си и да работите върху романтичната си връзка.

По ред причини във връзките между душите близнаци може да има много предизвикателства. Това може да е  разлика в годините, различни локации, единият близнак може вече да е във връзка със сродна душа, както и твърде често един или двамата може да  имат сериозни проблеми и може да се страхуват да отворят енергията на връзката „душа близнак“ , защото тя е  твърде интензивна на много нива. Връзката понякога изглежда нестандартна за  другите хора, а дори и за  самите души. Често тя изглежда необикновена, нестандартна и неподлежаща на всякаква логика. Сигурен знак за събирането е, че човек просто  знае дълбоко в себе си, че това е „неговият човек“. Доверявайки се на собствената интуиция и вътрешно ръководство е от съществено значение по време на тази връзка. Връзката с душата близнак не може да намери смисъл и обяснение на умствено ниво, но може да се “усети”, чрез осъзнаване със сърцето.

Преди срещата  може да имате много необикновени, силни сънища, видения или постоянно повтарящи се  фантазии за мистериозен човек. Може да имате конкретни усещания за енергията на човек, който ви се струва  познат, като че ли е  някого, когото вече са се срещали в миналото или някой, който ще се срещне в неопределено бъдеще. Имате смътно чувство, че този човек е реален, дори ако не можете да видите лицето му или как изглежда физически. Имате чувството, сякаш този човек е “някъде там” и дори може да знаете, че вие също сте на това ниво. Обикновено има странна синхроничност или необичайни събития около срещата между души близнаци. Имате усещането за знание, което не може да облечете в думи. Често първата им среща е по необикновен начин дори и да е онлайн. Те идват в живота ни изневиделица, преодолявайки някакви обстоятелства и променят енергията ни още по време на първата среща. Повечето двойки близнаци са физически разделени или живеят в различни държави. Често има нещо, което им пречи в началото да бъдат физически (или сексуално ) заедно. Това е така, защото има твърде много енергийна или ментална работа да се свърши от тях преди физическата им среща да се случи. Ако това стане твърде скоро, то енергията е прекалено силна за тях. Връзката се случва незабавно, като че ли сте загубили много време от последния път когато бяхте заедно. Чувствате се комфортно с тях и може да бъдете истински себе си. Понякога разговора изглежда, че може да продължи вечно. Това е, като че ли може да споделите целия си живот с този човек и има такова ниво на откритост и разбирателство между вас, че носи неописуемо чувство за интимност. Изпитвате изумителни чувства на любов и привличане. Тази любов е истинска и искрена и се чувствате магнетично  насочван от енергия й. Тя не може да бъде объркана с псевдо -любовта или обсебването. Любовта между душите близнаци е безусловна и се издига над егото. Ако сте намерили своя „близнак“ това не означава, че връзката ви непременно ще бъде освободена от проблеми или лични конфликти. Все още може да учите уроци и да търсите изцеление, вие все пак сте човешки същества на физическо ниво.

Обикновено има няколко признака, синхроничности или “значими символични съвпадения”, които водят до мисълта,  че сте окрили вашата душа близнак. Синхроничността ще се проявява по-често през периоди на израстване на духовната енергия или преди обединението им. Един общ знак за такава  връзка е честата поява на  числата 11 и 33, както и  други двойни и тройни синхроничности, които се появяват многократно. Виждате 11:11 или 03:33  на часовника в “точно в подходящия момент” (или когато мислите за него),  често се случва и  около инициирането на среща между вас, както и по време на ключови моменти в цялата ви връзка. Може да има особен синхрон  между рождената дата на единия или двамата близнаци. Често има важни космически или астрологични явления около времето на повторното им обединение или около важни моменти от връзката им. Ако им погледнем наталните карти може да бъдат открити интересни, силни аспекти, които доказват, че връзката е „записана в звездите“. Веднъж срещнали се или създали връзка, започва физическото разделение между тях,  различни държави или други пречки . Някакви условия често могат да попречат на са заедно в физически аспект. В същото време няма съмнение, че това е силна и уникална енергийна връзка межу тях, която не може да бъде обяснена с думи. В крайна сметка когато душите близнаци се съберат един с друг те ще преживеят израстване, духовен растеж и персонално пробуждане. Енергията от тях е магнетична, вълнуваща, но и комфортна. Както казват хората  „домът е там е където ти е сърцето“, така че прегръщайки душата близнак е като усещане за завръщане у дома. Гласът или смехът му може да пробуди у вас забравени спомени, а тъй като очите са прозорец към душата, гледайки се очи в очи те  взривяват мощно чувство на разпознаване. Интересен  е фактът, че някои души близнаци може да имат забележителна физическа прилика или дори общи черти. Душите близнаци може да имат необикновени общи интереси или дори едни и същи навици, чудатости или пък общо хоби. До някаква степен споделят общ интерес в духовен или метафизичен аспект. Често имат обща визия за бъдещето и имат остра потребност да се развиват личностно и духовно. Независимо от различното им минало те може да имат общи преживявания по време или като същност. Понякога всеки близнак  може да има същите емоционални проблеми или кармичните енергии, които трябва да бъдат изцелени докато са заедно, балансирани по време на живота или разрешени с помощта на  хора, близки до тях. Когато са разделени един от друг те често си пишат или звънят един на друг в едно и също време. Те може да проявяват и други прилики, като например яли са една и съща храна през деня или пък са сънували едни и същи сънища, едни и същи усещания по телата им.. Душите близнаци често могат да имат най-силните и  дълбоко искрени разговори, които могат да бъдат изречени. Неповторимата мощна енергия между тях може да предизвика раждането на най-креативните и творчески идеи. Между тях трудно възникват спорове или несъгласие за нещо. А ако се появи то е конструктивно, в търсене на решение, а не създаване на конфликт. Те проявяват телепатия и емпатия.Често единият усеща какво чувства, мисли или говори  другият. Колкото по-дълга е връзката между тях, толкова по дълбока става тя и толкова повече се настройват един към друг. Душите пламъци може да преживяват физическите и интимните аспекти на връзката по един много динамичен мощен начин. Дори и да са разделени от дистанция, те се усещат един друг на енергийно и етерно ниво. Душите близнаци може да развият способността си да се лекуват един друг на енергийно ниво. Всеки един може да носи светлина или мрак на другия. В романтичен аспект, физическото привличане и физическата страст са на много силно ниво. Правенето на любов с душа близнак е екстремно силно преживяване, особено ако те са  духовно пробудени и са фокусирани върху нивото на сърцето. Понякога единият или двамата близнаци ще изпитат “тъмната нощ на душата” или преди среща или по време на тяхната връзка или непосредствено след нея. „Тъмната нощ на душата“  е онзи  период на дълбок вътрешен духовен растеж, който е придружен от емоционална болка, умствено объркване и дори физическа самота. Тя е като вид духовно посвещение или повторно раждане  и обикновено може да доведе до дълбока промяна в съзнанието. След среща с душа близнак животът никога повече не е същият. Романтичните отношения може да бъдат особено драматични. Никога няма да сте същите след тази среща, защото тези отношения не приличат на нито една от връзките, които сте имали или ще имате. Тя може да разчупи черупката ви или пък да ви напъха още по-навътре. Доверие, приемане и прошка също са качества, които развивате лесно в този съюз (особено ако душите са духовно пробудени).  Най-важното, което трябва да знаете за тази връзка е че, условната любов може да ви докара Ада на Земята. Те могат да донесат най-доброто, но и най-лошото един на друг. Те могат да действат като енергийно огледало един на друг. Ако са в романтична връзка и решат да си разделят пътищата, става така че мощна и магнетична сила ги събира обратно. Особено ако им е писано още общо израстване. Когато връзката е в процес на изцеляване и балансирана, изглежда като енергиен танц между тях – движейки се напред назад, стъпка един към друг  в едно и също време, отново и отново. За някои може да е много трудно да пуснат връзката с душата близнак дори и това да е  за най-висше благо на съюза им. Пускането често е урок и за двете души. Помнете, че вие винаги сте свързани, енергийно, духовно, на ниво душа и сърце. Дори и никога повече да не се срещнете в живота си. Сливането ви ще се осъществи в Божественото време когато душата е готова за това преживяване.

Сливането на душите  близнаци

u8-Unicorn-heart-design-001.jpg

През последните десетилетия все повече души близнаци се сливат повторно. Души близнаци с различни вибрации идват заедно, за да се възстанови единството на всички творения и да се срине двойственото съзнание. Това се случва в момента, чрез силата на сътворението и по волята на Твореца и в съответствие с Божествения план. Целта на тези сливания е да ни научат да служим един на друг, на планетарно и вселенско ниво да се погрижим за свещената мисия и Божествения план на Създателя. Все още има близнаци, които в момента съществуват на други вибрационни нива ( не физически), но и  те ще слязат в близките години. Когато „близнаците“ са  обединени, съществува непрекъснато, единно, енергийно поле между тях. За тези, които са на Земята то действа като мост към по-високите честоти отвъд дуалността на съзнанието  до най-високата вибрация на Източника. Те работят като единно съзнание. Всеки „близнак“ може да имат свои собствени уникални индивидуални таланти и разбиране в собствената си духовна работа на Земята, както и в по-високите честоти на любовта, светлината и единство. Това е съюза, който служи не на индивидуалната изява на единството, а на цялото.

Идеята за зависими и его базирани връзки, които могат да бъдат открити на Земята не могат да бъдат основа за връзката между души близнаци. Не може да имате възприемане за “необходимост” от  друг човек, за да се чувствате цял  или пълен. Трябва да осъзнаете, че вие вече СТЕ. Вие не сте отделени от Източника и сте част от Бога, както и че вие никога  не сте се отделяли от вашата душа близнак, никога, още от самото начало. Не може да търсете любов, която е отделна от вас, за да ви изпълва, да ви реализира. Такава любов вече съществува и тя е между вас и Източника, където вие винаги сте били. Начинът да реализирате търсенето от вас единство е като балансирате дуалистичните аспекти и енергии у вас. Независимо от полът ви у вас има женска и мъжка енергия. Преди да се извърши сливането ви с душата близнак трябва да я балансирате, както и качествата с които те се проявяват. Всеки близнак трябва да има тези енергии хармонизирани, за да се осъществи единството.

Веднъж преживели силата на връзката с душа пламък животът ви никога няма да е същият, защото тази хармония и усещания са още от самото НАЧАЛО. След сливането на двете души близнаци се получава триада, която включва и Творецът, Източникът, който тече през връзките на близнаците. Те са като две в едно във връзка със Създателя. Любовта на две души близнаци не е точно човешка любов. Това е Божествена Любов, която използва два човешки портала за да канализира любовта и да освети планета, която изглежда изгубена в тъмнината. Двама души, които са абсолютно слети в любов и служат на цялото, чрез волята на Създателя.

Източник: https://lechebnitzazadushata.wordpress.com