Да бъдеш красива на 20 години е дар, но да бъдеш красива над 40 е твоя собствена победа

Да бъдеш красива на 20 е дар, да бъдеш красива над 40 е вътрешна победа | Диана

Toзи текст е за теб! Защото ти си прекрасна!…

Харесвам красотата на жените на 40+. Тя е много специална. Жените на тази възраст не са красиви поради случайност. Красотата им е доказателство за тяхното красиво вътрешно състояние, за житейска мъдрост, осъзнатост и положени грижи.

Добре поддържаното тяло и грижата за кожата не са достатъчни, за да има една жена излъчването на Брук Шийлдс или Дженифър Анистън, например. Често ми се случва да заглеждам лицата на хората в градския транспорт и да си мисля за това каква ли емоция са се „запечатали“в тях. Можеш да видиш как най-често се е чувствал през изминалите години този човек. Дали е бил изпълнен с подозрения или недоверия, дали в него е имало завист, насмешка, гняв, огорчение или той упорито е търсел красивото и в хубавите, и в тъжните моменти. Дали е бил искрен и свободен (или поне търсещ вътрешна свобода).

Помня как веднъж в метрото се бях захласнала да наблюдавам една фина, женствена и „духовно елегантна жена“, която на фона на хората наоколо изглеждаше като слънчев лъч в мрачен ден. Това беше така, защото повечето от околните бяха сложили „защитната маска“ на недоверието на лицата си,

Това не означава, че тези жени винаги са щастливи или, че са последователки на изкуственото позитивно мислене. Не значи и, че не изпитват дълбоко емоциите (и радост, но и гняв или тъга) или, че не забелязват проблемите. Такива жени са наистина самите себе си. Те позволяват на негативната емоция да мине през тях, да я преживеят, да я осъзнаят и намерят някакъв смисъл в нея и след това я пускат да си замине. Няма как да не сте попадали във Интернет на една мисъл „Не позволявай раните да те превърнат в това, което не си или не искаш да бъдеш.“ На това се дължи красотата на жените над 40 години – те не са оставили на болките, раните и изпитанията да „загрозят“ душата им. Това е победа на духа им над огорченията, предателствата и провокациите, които са срещали през живота си.

Истинско удоволствие е да си в компанията на такива дами. Те могат да са и меки, топли и уютни, но и твърди, категорични, диви и емоционални. Тези жени знаят кога и къде да поставят границата и кога да сложат край на нещо, което просто не вибрира на тяхната честота.

През повечето време умовете и сърцата им са отворени към света. Те често провокират сами себе си и не са затънали в рутина, инерция и консерватизъм.

Когато видя снимки на красиви 20-годишни модели, аз естествено им се възхищавам, но когато видя снимки на красиви жени над 40 – не просто им се възхищавам, а се вдъхновявам!

Благодарна съм на живота, че лично познавам точно такива красиви, силни и мъдри жени.