Един невероятно лесен начин да се чувствате щастливи!

Вчера бях сама у дома. Винаги се наслаждавам на моментите, когато това се случи, защото така къщата остава само за мен – мога да гледам безсмислени предавания, да се разхождам с маска на лицето и косата с часове, мога да разговарям по телефона, мога да стоя в банята докато помещението се превърне в парник. И още, и още.

Но вчера беше различно – минах, разбира се, по стандартната си рутина, направих всички женски неща, които са повечето пъти необясними за мъжете.

Първоначално запленена от свободното си време, но след малко нещо започна да ме човърка отвътре. В душата, в тялото, в мозъка. 

Не беше силно, но беше дразнещо. Хем исках да си почина от семейно щастие, хем нещо ми липсваше.

Според последни проучвания се оказва, че е доста лесно да бъдеш щастлив. Просто трябва да се заобиколиш с хора, които те карат да се чувстваш спокоен, с души, с които си в пълна хармония.

Не е нужно да правите нещо кой знае какво заедно, просто може да седите един до друг и да мълчите, но тази тишина да носи заряда на хиляди емоции. 

Може да се гледате един – друг, а може и да четете книга или да работите на компютрите си. Всичко това опира до вашия личен избор, но едно е важно – да бъдете един до друг.

Много често ми се случвало само мисълта той да е в другата стая да ме кара да се чувствам спокойна. Да знам, че мога да отида и да поседя до него или да го заговоря.

Нека не бъркаме бягството от времето, изкарано само със себе си, с това, което говоря тук. Едното няма общо с другото. Защото единствено, когато човек знае как да изкарва качествено своето свободно време със самия себе си, чак тогава може да оцени усещането, за което става дума.

Снимка: Weheartit

Хората сме устроени така, че да чувстваме вътрешно удовлетворение, дори само да се намираме в една стая с човекът или хората, които обичаме. Независимо дали това са нашите приятели и/или нашият любим. По този начин се обграждаш с хора и енергия, с които се чувстваш спокойна и ти е уютно.

По този начин вече не търсим с какво да запълним времето си или пространството около себе си със звук. Да стоиш в една тиха стая в компанията на своите приятели или любими е просто достатъчно.