Едни от най-добрите пожелания за синовете

Сине, не се свързвай с разхайтени и глупави жени. Тази бедна на морални ценности и приоритети нищета не създава нищо друго освен глупост. Тези жени няма да те направят по-силен, те ще запълнят живота ти с грешки, грешки по отношение на всички жени, а този цинизъм няма да ти донесе нито мъдрост, нито задълбоченост. Бъди придирчив. Не се скъпи на комплименти и похвали, но бъди снизходителен, уважавай жените, каквото и да са те, защото ти си мъж – не само на думи, а и като сила. Сила, която няма да ти позволи да обидиш или унижиш паднал човек.

Бъди отговорен. За себе си и за работата си, за действията си. Всяка твоя стъпка трябва да бъде отговор на мъж пред себе си и Бога. Не си позволявай лекомисленост. Прави грешки, учи се, но върви напред: всяка грешка те прави по-силен. Не се самосъжалявай. Помагай на хората, не живей само за себе си и ще бъдеш възнаграден и на този свят, и на другия. Бъди голям човек, със сърце и душа. Имай силна воля и не се бой, страхувай се, но имай силата да потиснеш този страх. Имай възможността да се наречеш човек. Имай чист поглед и свободни мисли. Не позволявай на сърцето си да те мами с предразсъдъци и с фалшиви ценности.

И, повярвай ми, жената, която ще обикнеш ще бъде точно като теб. Същата – силна и мъдра. Своенравна, но със свой път, истина и вяра.

Източник: http://evolife.bg