Ето какво научих с възрастта

1. Научих, че силата ми е в моите реакции и че дребните неща не заслужават безпокойство. Разбрах, че независимо от изхода на ситуацията, може да се излезе от нея, ако разбереш добре самия себе си. Най-накрая осъзнах колко уморително е да реагираш на всяка неприятност, която се случва в живота ти. И че, пускайки я, й позволяваш да мине покрай теб.

2. Разбрах, че всичко свършва, когато е необходимо. И спрях да харча време и енергия, за да накара да заработят неща, на които не им е съдено да се случат. Научих, че краят понякога може да е благословия. И че води към по-добро.

3. Спрях да позволявам на хората да влизат и излизат от живота ми, както си пожелаят. Вратата към душата ми е затворена за тези, които търсят временно убежище. И ако искат да намерят място в живота ми, няма да ме оставят. Разбрах, че подобни отношения не са за мен. Започнах да ценя последователността, в крайна сметка, когато някой истински ви обича, той винаги ще бъде с вас. Най-накрая започнах да вярвам, че някога някой ще дойде в живота ми и ще остане в него.

4. Отказах се от идеята, че животът ми трябва да бъде съгласувано с това, което обществото смята за приемливо. Започнах да се стремя към собствена версия на съвършенство – това е всичко, което ми трябва, за да бъда щастлива.

5. Научих разликата между желание и необходимост. Тези понятия лесно се бъркат.

6. Започнах да се уча от грешките. Повече не съм пленник на собствените си неуспехи. Най-накрая се научих да се разделям с миналото.

7. Разбрах колко важно е да уловя момента преди да премине покрай мен. Научих се как да приветствам тук и сега не само физически, но и мислено.

8. Научих се да живея живота си без завишени очаквания. Разбрах, че очакванията носят само разочарование.

9. Научих се да живея комфортно със своите страхове. Сега приветствам страха с отворени обятия, а не бягам от него.

10. Научих, че под болката се крие урок. И когато най-сетне пуснете тази болка, ще научите нещо ново. Най-накрая осъзнах, че болката е временна, дори ако ви се струва, че не е така.

11. Разбрах, че плановете се нуждаят от коригиране. И ако вие сте тръгнали по друг път, това не значи, че сте излезли от набелязания път. Най-накрая се научих да обичам живота с безпорядъка, който носи.

Източник: https://www.webmiastoto.com