Интуицията винаги знае правилния отговор – следвайте я!

Интуицията винаги знае правилния отговор - следвайте я! | Диана

Има различни начини да комуникирате с интуицията си. Ако искате да подобрите връзката с интуицията си може да използвате няколко различни техники и да определите коя от тях ви пасва най-добре. Ако се опитвате да водите по-добър и осъзнат живот, интуицията ще бъде един много добър ваш ориентир, който ще ви показва посоката на движение. Интуицията винаги знае правилния отговор и ако я следвате ще постигнете много от мечтите в живота си.

1. Попитайте тялото си: Когато не сте сигурни по кой път да поемете в живота, попитайте тялото си!

Например, ако се колебаете дали да приемете предложение за работа, седнете спокойно и затворете очи. Направете няколко дълбоки вдишвания и изчакайте, докато се почувствате спокойни и уравновесени. След това попитайте тялото си дали да приемете работата и си представете как сте приели новото назначение. След това с все още затворени очи, направете психично сканиране на тялото и обърнете внимание на това как се чувствате.

Интуицията ви със сигурност ще предизвика някаква реакция на тялото. Ако се чувствате добре, усещате вълнение в сърцето си и кожата ви настръхва, интуицията ви подсказва, че работата е точно за вас. Ако се чувствате изцедени, зле и сякаш стомаха ви е вързан на възел, значи трябва сериозно да помислите, дали да приемете предложението за работа.

2. Търсете знаците: Друго нещо, което можете да направите е да търсите определени знаци в заобикалящата ви среда.

Например, ако сте по средата на напрегнат разговор с приятел или роднина, спрете спора и погледнете нагоре, за да разберете от какво ще бъде привлечена вашата визия. Ако например видите знак „Стоп“ или „Преминете с повишено внимание“, това може да е сигнал от интуицията да спрете разговора или да се опитате да изгладите различията си.

Това не е случайно, знаците се появяват във визията ви поради някаква причина. Доверете им се, когато имате нужда от насока, защото те ви носят следи, предупреждения или подкрепа.

3. Изберете си „късметлийски“ знаци: Друг начин да комуникирате с интуицията си е като определите, кои са знаците, които ви носят късмет.

Много хора харесват четирилистните детелини, пеперудите или определена марка автомобил. Затворете очи и помолете интуицията да ви покаже избраните щастливи знаци, когато сте поели по правилния път.

Винаги, когато видите (или чуете) тези щастливи знаци ще знаете, че получавате подкрепа от интуицията си. Късметлийските знаци са като малки „намигания“ от страна на Вселената, която ви подсказва, че правите добър избор.

4. Попитайте интуицията и продължете напред: Ако въпроса, който ви тормози е по-сложен и отговори като „да“ и „не“ не вършат работа, попитайте интуицията си за правилния избор.

Седнете спокойно, затворете очи и мислете интензивно за проблема, който ви тормози, в продължение на поне една минута. След това изкарайте това от съзнанието си и мислете за нещо друго, вярвайки, че интуицията ще ви даде най-подходящия отговор.

Може да ви озари страхотна идея докато шофирате, под душа или по средата на разговор на съвсем различна тема. Тази идея буквално ще изникне в главата ви от нищото.

5. Търсете връзка с интуицията през нощта: Сънищата са фантастично средство за общуване с интуицията.

Най-добрия начин за прилагане на тази стратегия е точно преди да си легнете. Затворете очи и помислете добре върху въпроса, за който се надявате на отговор от интуицията.

Може да получите отговор на проблема си по средата на съня, затова е много важно да го запомните, след като се събудите. Възможно е да не помните абсолютно нищо от съня си, но на следващата сутрин да знаете точно какво да направите.

Затова – когато ви предстои важно решение, винаги е по-добре да преспите и тогава да решите какво да правите. Неслучайно поговорката „Утрото е по-мъдро от вечерта“ е толкова популярна.

Всяка една от тези стратегии е лесна за изпълнение и с течение на времето ще ви помогне да развиете по-добра връзка с интуицията си.

След като получите желаните насоки и отговори, отделете известно време, за да изразите благодарност за помощта. Колкото повече цените помощта на интуицията си, толкова по-лесно ще продължавате помощ и насоки в бъдеще. Вселената винаги възнаграждава искрената благодарност.

Източник: http://media.newage.bg/