Истинската жена не я е грижа за материалното – тя копнее за безусловна любов и внимание

Не знам дали знаеш това, но тя е от типа жени, които по-скоро биха били разорени и щастливи, отколкото богати, но нещастни.

Тя е от онези жени, които предпочитат да имат цялото ти внимание и безусловната ти любов, вместо да притежават всеки скъпоценен камък, всяко голямо съкровище и всяка ценна монета в този свят.

Затова чуй ме. Знам, че можеш да я разглезиш с най-хубавото вино, най-скъпите диаманти и перли и най-луксозните хотели, но не това търси тя.

Знам, че можеш да ѝ дадеш света, но това никога няма да е достатъчно за нея.

Защото нещата, за които тя копнее, нещата, които желае, са неизмеримо ценни.

Не можеш да им сложиш етикет с цена.

Тя иска само любовта ти.

Тя се нуждае от вниманието ти.

Тя иска да бъде важна част от живота ти.

Тя иска да бъде твоето всичко.

Нея никога няма да я е грижа за материалните неща, защото не е такава. Стига да може да прекара живота си с теб, няма да иска нищо повече от покрив над главата и топло легло, което да споделяте.

Можеш да ѝ купиш най-скъпите рокли, да я обсипваш с луксозни клиширани подаръци, да я водиш в скъпи ресторанти, да ѝ дадеш безлимитна кредитна карта, да ѝ купуваш най-новите скъпи джаджи, да я посрещаш с хиляди рози, но…

Тя все още ще бъде момичето, които ще се усмихва най-широко, когато получи букет, който сам си набрал от градината на майка си.

Тя все още ще бъде жената, която се наслаждава повече от всичко на света на вечерите, които прекарвате сгушени на дивана, хапвайки пица и пиейки бира.

Тя все още ще бъде жената, която може да плаче от радост, когато прочете искреното и сърдечно съобщение, което си ѝ написал, обяснявайки как се чувстваш.

Тя все още ще бъде момичето, което се нуждае само от теб, за да се чувства цяло.

Защото парите идват и си отиват, нали?

Не казвам, че тези подаръци не са страхотни. Просто отбелязвам, че смисълът на живота не се крие в материалните придобивки, а в нещата, които не можем да си купим. С колкото повече от тези прекрасни безценни неща си обграден, толкова по-богат си.

Хората казват: “Най-богатият човек не е този, който има най-много, а този, който има нужда от най-малко.”

Тя го знае. Защото така е възпитана.

Тя винаги е била учена да поставя любовта и щастието на първо място. Да не позволява на финансите да управляват живота ѝ. Да не позволява на никого да се отнася с нея сякаш има цена. И по-важното – да не се примирява с някой, който се осмелява да определи цената ѝ.

Няма значение колко си богат, парите и бижутата никога няма да могат да заменят интимността на човешкото докосване. Материалните придобивки никога няма да компенсират отсъствието ти. Те никога няма да прикрият нещата, които липсват.

Нищо, което купиш, няма да замени радостта от това тя да чуе успокояващите думи на любов. Нищо, което парите могат да купят, не може да замени топлата прегръдка, искрената усмивка и постоянното присъствие. Нищо, което парите могат да купят, може да компенсира качественото време, прекарано заедно.

Можеш да ѝ дадеш достъп до най-големите богатства на света, да я глезиш с луксозни почивки и скъпи пътешествия, но в крайна сметка, нищо от това няма да ѝ даде онова, което търси.

Нищо от тези неща няма да бъде толкова важно, колкото твоята любов и отдаденост.

Тя може да оцелее без тези материални придобивки.

Но това, без което не може да представи живота си, е любов.

Източник: https://dama.bg