Как да създадем пълноценна връзка?

Как да създадем пълноценна връзка? | Диана

Още в детска възраст ние си съставяме иделен образ за това какъв човек искаме да имаме до нас, какви качества да притежава той, как да изглежда, какви вярвания да има.

Когато порастнем започваме да търсим идеалния образ във хората, с които се срещаме. Когато се влюбим, проектираме така желаните качества върху обекта на чувствата ни и после, когато го опознаем, оставаме разочаровани и се чудим как така този човек се е променил толкова много. В същност той си е същия, просто ние сме спукали балона и сме го видели такъв какъвто е.

Жените имат определени очаквания от мъжете като например: да е осъзнат, да е емоционален, да ни обича безусловно, да е силен, да е грижовен, да е стабилен! Това се надява всяка жена да получи от връзката си с мъжът до нея. Иска ни се да можем да разчитаме напълно на човека до нас. Дали обаче това е реалистично в съвременният свят. Този, в който жените объркани от еманципацията започнахме да сме си самодостатъчни и в същото време много самотни.

В днешното време, в което се ръководим от модерните течения и книги като “50 нюанса сиво” дообъркаха нещата според мен. Създават една представа за отношенията между мъжът и жената, която е различна от тази, в която на практика живеем. Но самият факт, че книги като тази са абсолютни бестселъри, говори за какво в същност мечтае една жена. И ако отидем отвъд художествената литература, мисля че този феномен си залужава анализа.

Как да създадем пълноценна връзка?

Добре е всеки да си зададе върпоса какво иска от партньорските си отнишения и какво е готов да даде, за да получи това което иска. За до го разберем обаче трябва първо да поработим върху себе си, да разберем от какво има нужда душата ни, а не какво удовлетворява очите ни.

Да погледнем на жената като равна на мъжа, но в същото време като на по-нежната част от двойката.

Да търсим и да си задаваме въпроса: Какво е женствено и какво е мъжко за всеки от нас? Като тук е добре да се разграничим от модерните схаващания и да потърсим отговорите вътре в нас. Може например ако имате тефтер, който носите със себе си, да си напишете този въпрос на една старница и да я оставите празна. Пишете различни отговори под въпроса, когато се сетите за нещо, което за вас е женствено например. Така след месец може да имате вашите идеи събрани на едно място и те да са вашата отправна точка за работа.

Време е да издигнем идеята за мъжката и женската роля отвъд съвременното схаващане, което започва все повече да не ни върши работа. Време е да покажем на света нашият начин да бъдем жени и мъже, а не да се крием зад наложените ни етикети. Време е да започнем да се обичаме такива каквито сме, а не идеите за себе си.

Защото този свят има нужда от осъзнати жени и осъзнати мъже. Този свят има нужда от вас.

Автор: Диана Гинова – психолог и психотерапевт

http://psychology.diana.bg