Кажи си „Искам да съм по-добър от вчера“ – мисли позитивно!

Всеки понякога дори, ей така тихичко си казва на ум – „Искам да съм по-добър от вчера“, искам да съм по-позитивен, искам да виждам доброто и хубавото в живота и да не съм сив и мрачен. Само с искане обаче не става, защото без реални действия, доброто желание си остава просто едно добро желание и нищо повече! Затова позитивните мисли трябва да са началото на едни позитивни действия, които като цяло ще ни направят един по-добър, по-светъл и по-даващ човек. Не е нужно много, само една усмивка, само един малък жест и човешкото в нас е пробудено, щастието е намерено и не е нужно да го търсим в грандиозните неща и материалното.

Преди няколко дни гледах филма „Тролчета“ – на пръв поглед шарения и забава, песни, танци, много смях и щастлив финал, като в една анимация, но повярвайте с една много дълбока и истинска идея, ако може да я видиш и прозреш. Щастието и позитивното са в нас, стига да ги открием и изкараме на повърхността! Те ни правят цветни, истински и щастливи, те ни карат да си кажем „Искам да съм по-добър от вчера“, защото аз го заслужавам и другите го заслужават!
За да си по-добър от вчера и в днешния ден да си позитивен човек не само на мисли, но и на действия прави следното:
Събуждай се с усмивка! Независимо дали грее слънце или вали дъжд, вътре в теб ако е светло и слънцето скоро ще изгрее. Никоя тъмнина не е толкова непрогледна, колкото тази в душите ни!

Усмихвай се на всичко и на всички! Дори, когато те обиждат, когато те дразнят и когато си сам срещу всички, усмихвай се. Усмивката е сила, която рано или късно стопява ледове и преваля планини. Всяко зло, за добро – казва народа! Така всяка мъка има своя лек, и всяко нещастие бива следвано от щастие.

Говори добро! Мисли преди да кажеш нещо, за да си по-добър от вчера. Думата е по-тежка и от хвърления камък, защото раната отминава, но болката от тежката дума остава за цял един живот! Когато говориш и правиш добро, то рано или късно ще ти се върне в десеторен размер.

Кажи си „Искам да съм по-добър от вчера“ и започни да го прилагаш на практика, защото когато някой е паднал е най-лесно да го ритнеш, но следващият път може ти да си падналият!

Обичай истински, дълбоко, благородно и безусловно! Само любовта е силата, която може да пречисти душите и сърцата ни нагнетени от обида, страх, мълчание и тъга. Само тя може да отвори заключените врати и да преодолее предразсъдъците. Обичайте себе си на първо място, за да може да обичате и другите!

Източник: http://lifetime.bg