Когато си изморена и ти се иска да хванеш гората

Когато си изморена и ти се иска да хванеш гората | Диана

1.      Ставаш рано, недоспала си, имаш тъмни кръгове, които се простират от веждите, през магистрала Хемус до половината на носа ти. Цяла нощ си приспивала, завивала, укротявала деца и ти се събират има-няма 2 часа сън.
Бъди благодарна – имаш деца, които обичаш и те обичат!

2.       Мотаеш се вкъщи, облечена в стар анцуг, със секси петно от засъхнала пилешка супа на левия крачол и зелена боя на хиксчета на горнището. Подът така е затрупан с части от пъзели, кукли без един крак, розови пластмасови чайничета, че вече се чудиш какъв цвят беше паркетът, който така старателно избира преди време.
Бъди благодарна – имаш свое място, на което да живееш!

3.       Лилавият чорап заплашва да катурне цялата планина от пране в легена. След 3 минути вече не заплашва, защото е катурнал всички дрехи.
Бъди благодарна – имаш дрехи, които да облечеш!

4.       От мивката те гледат няколко чинии със спечена картофена яхния по ръбовете… И не само те гледат, но почти си сигурна, че хищно се усмихват на новия ти маникюр с гел лак, който си направи вчера.
Бъди благодарна – имаш храна, която да ядеш!

5.       Подметката на десния ти домашен чехъл настъпва трохи и няколко от тях дори се провират през несиметричната дупка, пробита от палеца.
Бъди благодарна – имала си семейна вечеря!

6.       Сутрините ти не минават без традиционната миризма на тютюн в тоалетната, която ти показва, че съседът отново има нужда от цигара, за да се облекчи. Истеричката отгоре по цял ден се разхожда с токчета, а когато не свири на пиано, мъжът й „свири“ с бормашина по стените. Миризмата на пържена риба се просмуква между стените и оповестява, че комшията отдолу се е прибрал и ще вечеря.
Бъди благодарна – около теб има хора, които могат да се притекат на помощ, ако ти се наложи.

7.       Въпросите със защо не спират – „Мамо, защо маймунките скачат“, „А защо на Дора главата е кръгла?“, „Защо дядо няма коса?“, „Защо…“, „Защо…“
Бъди благодарна – умът на детето ти става все по-голям и то го използва!

8.       Пееш, приспиваш и самата ти заспиваш още преди вълкът да е изял Червената шапчица и ловецът да е раздал справедливост с остър ум и още по-остра ножица.
Бъди благодарна – още си жива!

Източник: unicusbulgaria.blogspot.bg