Кой е вашият път на мъдростта и карма според тибетския хороскоп

Според тибетската философия, всеки зодиакален знак има свой път на мъдростта и карма. Вижте кои са вашите.

Овен – Прераждане

Овенът е героичен дракон, борещ се срещу вътрешните демони и външни изкушения. В жизнения си цикъл означава минал живот. Благодарение на Марс има енергия и повече агресивност.

Не е монотонен, ето защо се препоръчва хората от тази зодия да изберат по-социални професии, в които могат да подобрят себе си.

Карма:

За Овните е важно да живеят в настоящето, да се отдават по-често на медитации, да се справят с трудни житейски ситуации. Само така ще намерят път към своя вътрешен мир.

Телец – Създаване на духа

Телецът винаги е насочен към мъдростта и придобиването на знания. Защитен е от Венера. Умее да създава сигурност, тъй като има опит от предишния си живот. Има усет към красивото и изкуството.

Карма:

Огнената природа на Телеца крие известна несигурност. Той се мотивира от съмнението. Често е консервативен. Това какво ще постигне зависи от неговата психика. Само така ще намери своята вътрешна сигурност.

Близнаци – Психическа и духовна еволюция

При представителите на зодия Близнаци доминира Меркурий. Ето защо те са сръчни, приветливи, любопитни, темпераментни, интелигентни, понякога лъжливи и не довършват нещата докрай. Имат нуждата да се развият духовно, но въпреки това не могат да намерят своя вътрешен мир.

Карма:

Близнаците са колебливи, непостоянни в решенията и настроенията си. Често са противоречиви. Трябва да постигат големи успехи, за да успеят да преодолеят противоречията в себе си. Необходимо е да се научат да бъдат по-търпеливи, да медитират и да успяват да намерят решения на проблемите.

Рак – Раждането на човека

Знакът на Рака представлява знания, въплъщение на духа във физическия свят. Символ е на грижовността към близки и семейство. За да се защити държи всички около себе си като в запечатана кутия. Изисква много внимание, вярност и постоянно доказване на любовта.

Карма:

Ракът е притежателен и иска да бъде винаги в центъра на вниманието. Много е авторитетен и всички ще избягат от него поради страха да не попаднат под неговите удари. На моменти грижовността и чувството за притежание кара хората около него да го приемат като някой, който действа обсебващо.

Лъв – Универсално съзнание

Знакът на Лъва представлява синтез между съзнанието и реалността. Лъвът участва и се стреми към материалния свят. Иска непрекъснато да постига успехи, да доказва своите лидерски умения. Ще успее само, ако преодолее чувствителността си и надделее над завистта.

Карма:

Усеща се като център на света. Има силна енергия, но когато не я управлява правилно може да наруши своето развитие и да привлече егоизма.

Дори и най-сигурният Лъв може да загуби здравия си разум. Трябва да се научи от другите, да служи на другите, да отдава своята помощ на хората около себе си. Само така ще сближи своето съзнание с реалността.

Дева – Материя и работа

С напредване на годините Девите развиват своя критичен дух. Те възразяват срещу всеки и всичко, особено ако някой е по-успешен от тях. Виждат по-често тъмната страна на нещата. Не умеят да бъдат безпристрастни в оценката и към хората.

Карма:

Девите трябва да се научат да се грижат за останалите, за да могат да се издигнат духовно. Трябва да се отворят към идеалите на човечеството. Лесни са за манипулация, затова трябва да се научат да вярват повече на интуицията отколкото на хората около себе си.