Лечебните супер супи

Лечебните супер супи | Диана

Сурова калиева супа:

Тя се състои от следните продукти :

1. Моркови – 200 грама

2. Целина – 120 грама

3. Магданоз – 60 грама

4. Спанак – 90 грама

Тази супа е най–пълноценната храна за човешкият организъм и е незаменима в процесите на оздравяване.


ПРИМЕРНО МЕНЮ, СЪСТАВЕНО ОТ ДОКТОР ГАРСОН ЗА ЛЕЧЕНИЕ ПРИ ТЕЖКИ ХРОНИЧНИ ИЛИ РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ :

Три хранения – общ прием на около 2600-3200 калории

Закуска – 240 мл.сок портокал, овесена каша, препечен 100% ръжен хляб

Обяд – салата, топла хипократова супа, 240мл. сок моркови и ябълки, печен картоф

Вечер – като на обяд – веднъж седмично може кафяв ориз.

НА ВСЕКИ КРЪГЪЛ ЧАС СЕ ПИЕ ЗЕЛЕНЧУКОВ СОК – ОБЩО 13 ЧАШИ ЗА ДЕНЯ – 240МЛ. СОК НА ЧАС – СОК ОТ МОРКОВИ И ЯБЪЛКИ ИЛИ САМО МОРКОВИ .


ХИПОКРАТОВА СУПА – открита от Хипократ за лечение на всички дегенеративни заболявания – приема се на обяд и вечеря:

1 глава-корен целина или 3-4 стръка целина, малко магданоз, 700гр. домати, 2 средно големи глави лук, 1 средно голям корен магданоз, 2 малки стръка праз, няколко скилидки чесън, 450 гр.картофи

Вари се на слаб огън 2 часа и се пасира. ВМЕСТО СОЛ СЕ СЛАГА ЧЕСЪН.


СУПА НА ПЕТТЕ ЕЛЕМЕНТА

Бащата и братът на японския лекар Татейши Казу умират от рак. На самия него също му откриват рак на дванадесетопръстника с разсейки. Изваждат му стомаха, но раковите клетки продължават да се разпространяват и достигат белите му дробове. В продължение на 20 години д-р Казу изследва и изпробва над 1500 вида билки и растения. Накрая открива точната комбинация от пет вида зеленчуци. Рецептата бива тествана върху животни, като в резултат не са открити никакви странични ефекти. Откритието на д-р Казу не само спасява неговия живот, но също и живота на над 25000 японски пациенти. Цяла Япония е шокирана от невероятните резултати. Нарича се “Супа на петте елемента”, защото съставките отговарят на петте елемента в източната медицина: Дърво, Огън, Земя, Метал и Вода.

РЕЦЕПТА ЗА СУПА НА ПЕТТЕ ЕЛЕМЕНТА

Състав:

Листа от ряпа – от 225 до 280 г
Моркови – 250 г
Корен от репей – 225 г (ако е сушен – 30 г)
Бяла ряпа – 450 г
Гъби шиитаке – 3-5 броя

* корен от репей продават в сушен вид в билковите аптеки.

* гъби шиитаке се продават в сушен вид в китайските магазини и в някои по-големи супермаркети.

Използвайте пресни зеленчуци. Не ги белете. Не ги режете на прекалено дребни парченца.

Сложете гъбите, морковите, корените от ряпа и репей в тенджера и залейте с вода. Количеството на водата е 3 пъти повече от това на зеленчуците.

Когато водата заври, намалете огъня и оставете да къкри за два часа.

Добавете листата от ряпа 15 минути преди супата да стане готова.

Изцедете и пийте като обикновена вода. Не се слагат никакви подправки.

Остатъкът от супата можете да добавите като основа за супа със спагети.

Не случайно листата от ряпа се слагат по-късно. Целта е при продължителното варене да не намалее съдържанието на хлорофил и фолиева киселина. Другите съставки в супата се слагат в началото, за да може с времето най-пълноценно да се извлекат полезните минерали от тях.