Луиз Хей: Проблемите в живота ни са резултат от мислите, които имаме в главите си

Какъвто и да е проблемa, той се поражда от начина ни на мислене, а начина на мислене може и да се промени!

Това в което вярваме е истината за нас.

Ако изведнъж ви сполети някакъв финансов проблем, тогава на някакво ниво вие може би ще решите, че не заслужавате да изпитате удобството да имате пари. Или ако вярвате, че хубавите неща не са трайни, смятате ли, че животът наистина би искал да ви хване натясно? А може би и вие си мислите: „Аз просто не мога да бъда победител“.

Ако изпитвате затруднения с противоположния пол, може вие вярвате, че „Никой не ме обича“ или си мислите „Аз просто не съм привлекателен/привлекателна“. Може би вие се опасявате, че партньора ви ще доминира над вас, както е правила майка ви, или пък си мислите: „Хората само ме нараняват“.

Ако вие имате проблеми със здравето си, може би си мислите: „Нашето семейство е предразположено към болести“ или, че сте жертва на климатичните условия. А може и да решите, че: „Роден съм, за да страдам“, или: „Просто така се стекоха нещата“.

А може би вие вярвате в нещо друго и въобще не го осъзнавате. Повечето хора просто виждат външните прояви и смятат, че са неизбежни. И докато някой не ви покаже скритата на пръв поглед връзка между преживяванията ви и скритите мисли, които тези преживявания пораждат в ума ви, то вие си оставате жертва на тези мисли!

Какъв е ПРОБЛЕМА – Какви МИСЛИ може да породи в главите ни

Финансов провал – Аз не заслужавам да имам пари.

Липса на приятели – Никой не ме обича.

Проблеми с работата – Не съм достатъчно способен/способна.

Вечно угаждане на другите – Никога не става така, както аз искам.

Какъвто и да е проблема, той се поражда от начина ни на мислене, а начина ни на мислене може да се промени от нас самите!

Всички проблеми, с които се борим и които се опитваме да избегнем можем да усещаме като реални и те наистина да изглеждат истински. Но колкото и да е труден проблема ни, той е просто проява или последица от някоя от мислите, които ние самите сме насадили в умовете си.

Погледнете проблемите в живота си. Запитайте се: Кои мои мисли са причина за това? Ако си позволите да седнете в тишина и покой и да си зададете този въпрос, то вътрешния ви разум ще ви покаже отговора…

Излекувай живота си – Луиз Хей, louisehay.com