Мъжете се влюбват само в жените, които притежават това качество

По природа човек е, малко или много, да е егоист и избирайки партньор, първо мисли за собственото си благополучие.

Често жените се питат каква трябва да съм, за да ме харесват мъжете. Такива, които се грижат за себе си и никога не излизат без грим? Нежни и чувствителни, за които някой трябва да се грижи? С големи гърди и дълги крака? В повечето случаи чертите, с които се характеризира този идеален образ, са само външни. Всъщност жената, която всички мъже ще харесат, не е с идеален маникюр и леко нацупени устни. Дори не е с крака до сливиците.

Всички мъже се влюбват в жената, която е ЩАСТЛИВА!

И мъжете, и жените винаги са били привличани от радостните хора. Когато човек излъчва положителни емоции, всички искат да са около него.

“Инстинктът ни влече към тези хора, които могат да ни направят щастливи” – това е заключението, до което стига психотерапевтът от Лондон Алън Ботън. Ето защо мъжете се влюбват не в тази жена, която е с красива външност, а в тази, която може да им даде топлина и грижа.

По природа човек е, малко или много, да е егоист. Избирайки си партньор, всъщност първо мислим за собственото си благополучие. Всеки човек се чувства щастлив от различни неща, но, ако трябва да обобщим как би изглеждала щастливата жена, то тя ще има следните качества:

1. Не тъжи

Щастливият човек може да е щастлив дори само то факта, че има очи да види заобикалящия го свят. Той не тъжи без причина, не се оплаква, не обижда. Да гледаш и да говориш с такъв човек е максимално леко.

2. Усмихва се

В рамките на един психологически експеримент, на участниците показали 5 снимки на усмихнати хора и 5 на сериозни. На въпроса кой е по-красив, всички посочили човек от усмихващите се. Изобщо дори не бил отчетен фактът, че класическата красота била характерна повече за портретите на сериозните хора.

3. Отнася се към околните по-добре, отколкото другите

 


4. Умее да говори не само за себе си

Ако една жена умее да повишава настроението на хората наоколо, да ги радва и да ги кара да се усмихват, това е качество, което струва скъпо.

5. Вижда хубаво там, където другите виждат лошо

Те не се концентрират върху негативното, независимо в каква сфера. И защо да го правят, при положение, че може да се насочат към нещо позитивно?!

Представете си следната ситуация – мъж кани две различни жени на кино. Ако филмът не се окаже достатъчно добър, първата ще заяви, че е било пълна скръб и нервно ще стисне устни. В такъв случай мъжът ще се почувства като истински неудачник. Втората жена може да признае, че филмът не е бил особено сполучлив и затова ще предложи да компенсират в приятен ресторант или сладкарница с вкусотии. Няма да е трудно да се досетите в коя от двете би се влюбил мъжът, нали?

Източник: http://ladyzone.bg