Мило момиче, помни, че в света няма граници! Всичко, което пожелаеш, може да бъде постигнато! Само не се отказвай!

Мечтай за невъзможното и го постигни – с желание, постоянство и упорит труд!

Животът на една жена често е доста по-сложен от този на мъжа. Жените имат доста повече неща, с които трябва да се справят, освен кариерата си. Обикновено те са в главната роля по отношение на децата и на цялата вселена от неща, които се случват в живота на семейството. Затова жените трябва да открият какво е важно за тях и да организират живота си около него. Когато давам съвети за амбициозни жени, им казвам следното:

Определете приоритетите си: Ако основният ви приоритет са децата, опитайте се да си осигурите максимално добро време, прекарано със семейството.

Определете си цел в кариерата: Ако целта ви е да станете изпълнителен директор, задайте си примерен срок кога бихте искали да станете и планирайте отзад напред.

Намерете си треньор за кариерата: Обективните съвети от човек, който няма задни мисли, са нещо изключително важно.

Открийте лични застъпници: Важно е да създадете застъпници – по-висшестоящи от вас уважавани колеги с добри контакти, които могат да застанат на ваша страна и да ви споделят важна информация, преди всички други да я научат.

Гледайте на търсенето на работа като на бизнес сделка: Определете условията си и търсете партньори, които имат желание да ви осигурят тези условия.

„Вие сте равни с всеки мъж“ вече не е някаква абстрактна сентенция за много жени. Разбира се, все още има проблеми, но различията все повече се оказват в наша полза. И научих, че не съществуват граници.

Мисли като жена, действай като жена – Катрин Капюта, selfbrand.com

Издателство: Кръгозор, kragozor.com

Източник: https://mostzaknigi.com