Никога не се съгласявайте на лошо кафе, лоши приятели и лош мъж

Има сфери, в които никога не трябва да се приема посредствеността. За някои неща трябва да се борите.

Да бъдете безразлични – това не е готино. Хората искат от вас да бъдете като всички – да плувате надолу по течението и да приемате нещата такива, каквито са. Може би в някои области на живота това е нужно, но със сигурност не във всички.

Има сфери, в които никога не трябва да се приема посредствеността. За някои неща трябва да се борите.

Хората, които не знаят как да живеят по начина, по който те искат, ще ви карат да се чувствате зле за това, че се стремите към нещо. Те могат да ви наричат сноб, егоист – само заради това, че се стремите към онова, което ви прави щастливи.

Но ако в живота постоянно се притеснявате за това, което другите мислят за вас, тогава вие ще имате много спокоен и много скучен живот.

Ако страстта ви за живот плаши хората, нека да бягат далече от вас. Ако вашата целеустременост му идва твърде много на някой, освободете се от него.

Животът ви трябва да е отражение на това, което най-много обичате, и което ви прави щастливи. Вие не трябва да се страхувате да казвате това. Ако се държите така, сякаш не ви пука, тогава ще получите от живота точно това, за което ви пука. Толкова е просто.

Има милион други неща, които вие не можете да контролирате, и за които трябва да забравите – обикновено това е всичко, което е свързано с другите хора и това, което те мислят, чувстват и правят. Никога не трябва да очаквате нещо от другите, защото не можете нито да повлияете на другите, нито да промените направеното от тях.

Това, което можете да промените, е точно това, което вие допускате в живота си. Вие можете да контролирате нивото на живота си по начина, по който искате да живеете.

Така че не оставайте с лоши приятели, които ви използват само за компания за напиване. Не се дръжте за лошите мъже, които никога не държат на думата си и ви карат да чакате. И никога не се съгласявайте на лошо кафе. По-добре е да платите няколко допълнителни долара, но да си купите нещо наистина вкусно.

Животът е твърде кратък, за да изразходвате своята енергия за неща, които ви изтощават. Не бъдете повече безразлични. Съсредоточете се върху това, което можете да направите, за да бъдете щастливи.

По материали на soulpost