Перфектните дестинации за жени, които пътуват сами

Нека разберем кои са те.

Все по-често броят на жените, които пътуват сами, се увеличава – 40% от пътуванията по работа вече се осъществява от женския пол. Това е реалност, макар че този специфичен начин на пътуване не е толкова познат.

Следователно, не е изненадващо, че вече има много хотели, които са насочени към нуждите на този тип пътуване.

В някои хотели могат да се намерят ексклузивни етажи или стаи само за жени. Дизайнът на интериора се характеризира с използваните меки тонове, приятните материи, многото цветя и списания. В стаите огледалата са със специално осветление, улесняващо гримирането, а осветените гардероби помагат на дамите да намерят лесно това, което търсят.

Създадени са специални менюта в ресторантите, идеи за развлечения и специфични дейности само за жени. Независимо каква е причината за самостоятелното пътуване на нежната половинка по света, било то бизнес или развлечение, най-важното е да се посочат и вземат под внимание тези дестинации, където то би било безопасно.

Най-предпочитаните дестинации за жените, пътуващи самостоятелно, са следните:

Хило, Хавай

Хило е най-големият от островите на Хавай, който в действителност се нарича “Биг Айлънд “. Той е рай за сетивата – прекрасни бели пясъчни плажове, очарователни водопади и растителност. Местните жители са приятелски настроени и сигурността на острова не е под въпрос. Възможностите за забавление и нощен живот са множество и се препоръчват и за дами, пътуващи сами.

Снимка: Thinkstock

Индия

Пътуване в Индия е едно уникално преживяване, а не само ” пътуване към себе си”, както го направи Джулия Робърт в “Яж, моли се и обичай” (Eat Pray Love). Индия би ни обогатила както културно, така и духовно. Насладата от архитектурната перла Тадж Махал по изгрев слънце или хиндуиската церемония Аарати – поклонение пред боговете във Варанаси, са уникални преживявания за всеки турист. В допълнение, Индия е една от страните, които се посещават най-често от самостоятелно пътуващи, което я прави лесно достъпна дестинация, готова да бъде проучена с лекота от жените.

Снимка: Thinkstock

Малмьо, Швеция

Малмьо е третият по големина град в Швеция и има репутацията на много творческа и толерантна дестинация. Освен сгради като известния небостъргач Turning Torso, Малмьо се гордее с един от най-големите съвременни художествени музеи в Европа и екологичен район в скандинавски дизайн Västra Hammen. Площад “Лила Торг” е пълен с клубове и ресторанти. Тук на открито може да се изпие едно кафе, след което да се продължи нощното приключение в някой от баровете наоколо. Скандинавците се славят като изключително толерантни и приятелски настроени, което самостоятелно пътуващите дами също биха изпитали.

Снимка: Thinkstock

Бали, Индонезия

Бали е перфектна дестинация, за тези които изцяло биха желали да се откъснат от ежедневието и забързания живот в големия град.  Дамите могат да се отдадат на спокойствие на плажа или безгрижно да практикуват множество водни спортове в тюркоазения океан. Друга възможност е активен туризъм във вътрешността на острова с маршрут, водещ през оризовите полета и вулканичните склонове, който ще даде възможност за запознаване с културата и начина на живот на местните. Ако спокойствието на север е в тежест, отправете се на юг, където френетичният нощен живот ще ви очарова.

Снимка: Thinkstock

Лас Вегас, САЩ

Въпреки, че на пръв поглед може да не изглежда привлекателна дестинация, истината е, че самостоятелно пътуване до Лас Вегас има безкрайни предимства: много по-лесно е да се намерят билети за грандиозните шоу програми на разумни цени и има много групови дейности и забавления. Ако това не е достатъчно, винаги можете да започнете разговор с колега от масата за покер.

Снимка: Thinkstock

Лондон

Пътуване до Лондон е идеално средство за отърсване от стреса, което може да бъде осъществено дори и за 2-3 дни на все по-изгодни цени. Лондон предлага безкрайни възможности за културни и развлекателни дейност, например изложба на холивудски костюми в музея “Виктория и Албърт”, хубав коктейл, изпит в Ийст Енд или шопинг в Carnaby. В допълнение, Лондон е град, който разполага с много повече хотели само за жени, в които достъпът на мъже е забранен. Във всяко едно отношение те са се специализирали в задоволяване на нуждите на дамите, които пътуват сами, от интериора на стаите до малките детайли, свързани с комфорта в тях.

Снимка: Thinkstock

Сингапур

Сингапур е един от най-безопасните, най-чистите и подредени мегаполиси в Азия – точка, в която се пресичат множество азиатски култури. Посещение на Малката Индия, Чайнатаун, Little Quarter, Orchard Road са от съществено значение. Интерес би представлявала и сградата MICA, която сама за себе си е една цветна палитра със своите 927 прозореца, боядисани в багрите на дъгата. Обиколка из улиците на Сингапур ще даде представа за космополитна атмосфера в този жив мегаполис. Атмосферата несъмнено се допълва от множеството ястия, които не бива да се пренебрегват от дамите. Гастро ценителките ще могат да се насладят не само на интернационални специалитети, но и на вариации от малайската, китайската и индийската кухня, които характеризират ястията на Сингапур.