Повече „бъди“ и по-малко „правѝ“ или какво ще ни липсва най-много, когато остареем

Не е учудващо, че близо половината жени, участвали в запитване на уеб сайта FeedyTV, определят нивото на стреса, който изпитват, между средно и високо, а 40% от тях признават, че са на прага на прегаряне (или така нареченото състояние “burnout”).

Безкрайните ни списъци със задачи, времето, което ни се иска да отделяме на близките ни хора, и напрежението от това да поддържаме добър външен вид ни карат постоянно да се раздаваме и постигаме повече. В усилията да се справим с всичко това обаче пропускаме малките големи неща, които постепенно губим с възрастта и един ден ще ни липсват.

Звучи банално и често го пропускаме покрай ушите си, но когато обаче го чуем от първо лице, няма как да не ни повлияе. От това се възползва компанията Sanctuary SPA за своя рекламен проект #LetGo, в който събира на едно място няколко възрастни жени. Пред камерата те споделят какво им липсва от младостта и биха променили, ако можеха да върнат времето назад.

Една от тях казва: „моето поколение беше това, което изгаряше сутиените си“, а друга довършва: „но нямаше опасност ние самите да прегорим.“ Възрастните дами единодушно признават, че не са сигурни дали биха се справили с напрежението и изискванията, които днес създават съвременните технологии. Нещата, които се оказват, че им липсват най-много обаче, имат малко общо с тези, към които всеки се стреми и смята за важни в младостта си:

  • „Ако сега бях млада, нямаше да имам списък с нещата, които да направя, а с тези, които да не върша.“
  •  „Какво не бих дала за още някоя секунда да прегръщам бебетата си преди да пораснат.“
  • „Бих си дала повече време да се наслаждавам на нещата, които сега осъзнавам, че са най-важни.“
  • „Бих прекарала повече време в целувки за лека нощ, отколкото да си мисля, че на сутринта трябва да ставам рано.“
  •  „Какво не бих дала за още 5 минути на дансинга, когато краката ми все още можеха да ме издържат.“
  •  „Повярвайте ми, ако сега бях млада, щях да прекарам повече време в това да бъда, отколкото да върша.“

Източник: https://www.edna.bg