Психосоматични болести: Не вярвам в себе си

Не вярвам в себе си

„Когато се появи някой, който ме хареса и ми обърне внимание, аз изпитвам страх и го държа на почтително разстояние. Въпреки това много искам да имам партньор.” При много хора нещата стоят точно така, но те не осъзнават това.

Всички ние малко или много се страхуваме от любовта. Това, което желаем най-силно, събужда и най-силен страх у нас. Много хора не могат да понесат вълнението от положителните емоции, свързани с любовта. Любовта може да промени всичко. В степента, в която откриваме себе си за любовта, тя променя живота ни. Любовта е най-краткият път към щастливия живот, тъй като тя изчиства всичко, изключва оценките и ни учи да се доверяваме на живота. Това е и причината някои хора да я избягват старателно. Не е възможно да се контролира любовта. Много хора наричат любов проекцията на страховете, очакванията си, потребностите си и желанието си за секс по отношение на партньора си. Когато тези хора встъпват във връзки, те не се разкриват истински и не допускат никой до себе си. Зад скуката, с която обикновено оправдават раздялата, в действителност се крие безсилие и разочарование.

Решение

Трябва да се откажете от контрола и да се научите да се откривате пред другите хора. Необходими са честност и сила, за да се разкрие човек – това е, което търсят повечето хора. Откритите хора са привлекателни и те желаят задълбочени отношения. Направете тази стъпка, разкрийте себе си. Така ще представите себе си като достойни за обич и ще привлечете хората и любовта.

– „Krise als Chance. Wie man Krisen loest und zukuenftig vermeidet“, Kurt Tepperwein
Превод: Мая Живкова

Източник: https://love-aholic.com