Съвети за един здравословен ден

Омръзна ли ти да си омърлушена още със ставането? С тази статия ще дадем начална скорост на твоя тонус.

Закусваш ли!? Защо пък не – закуси! Ако досега не си хапвала преди обяд, е добре преходът към това важно хранене да започне с лека храна, която не дразни стомаха.

Ще дам няколко варианта:

2 – 3 моркова и лъжица мед; авокадо и варено яйце;
зелена салата с краставици и репи;
пълнозърнест хляб с пастет от авокадо, сирене, орехи и зехтин; смути от червено цвекло;
банан и 2 ябълки;
нар и 60 грама ядки (по избор)

Известно време след хранене е добре да се изпият поне две чаши вода – хидратацията на организма подпомага мисловната дейност и забързва метаболизма, важен е и изборът на вода – ние препоръчваме прясна изворна вода.

Нека продължим с разходка сред природата за поне 40 -50 минути, следва кратка почивка… и идва време за обяд… Тук вече играта загрубява… трябва да е нещо полезно, но с месо, което да не е прекалено сухо, но да не е и мазно. Препоръчваме разнообразие във видовете месо, като акцентираме върху телешко – най-добре да е варено и след това печено. Може да бъде приготвено с варени зеленчуци, печени картофи, ориз, сладко-кисел сос с ананас или гъби и кисели краставички.

Ако пък не обичаш месо, то основата на твоя обяд би следвало да е естественият заместител на месото в природата, а именно гъбите. В комбинация с други зеленчуци и сметана, те могат да бъдат приготвени на слаб огън за около час печене или половин час варене, но без сметаната.

Каквото и да хапваш, е добре да разделиш обяда на две хранения, така че да се заситиш без да преяждаш. Дъвчи храната добре, за да стане еднородна смес преди да попадне в стомаха – по този начин може да забързаш метаболизма си.

И още няколко полезни съвета за стимулиране на метаболитните процеси:

не движи ръцете си, докато ходиш
излизай по-често на слънце
консумирай често риба, червени чушки, чесън, джинджифил
И най-важното – бъди щастлива!

Автор: Нинослав Арбалийски

Източник: https://glamgirls.bg