Съветите на Учителя Петър Дънов – яжте определена храна през всеки ден от седмицата

Съветите на Петър Дънов - яжте определена храна през всеки ден от седмицата | Диана

Правилното хранене и дишане заедно с пиенето на чиста вода и приемането на светлина са в основата на живота. Това е обяснявал създателят на Бялото братство – Петър Дънов. По думите му всяка една храна представлява складирана по специфичен начин светлина. Затова и приема на всеки един продукт има своето характерно действие върху различните органи. Невежеството при храненето води до неразположение, черногледство и много болести – предупреждавал Учителя. Неговите ценни съвети са събрани в книгата „Здраве, сила и живот“.

Петър Дънов: За Жената и Мъжа | Диана

Преди първата хапка трябва да благодариш на Бога е казвал Петър Дънов. И е припомнял, че нашите предци са знаели това и никога не са сядали на трапезата без да изрекат молитва. Те са благодарили за благословението дори и когато са имали на трапезата единствено хляб и сол. И са го правели, защото са знаели, че могат да живеят цяла седмица със 100 г жито, стига да приемат с благоговение всяко житно зрънце.

Всичко има значение: Да седнеш в добро настроение на красиво подредена маса, да похапнеш прясно приготвена храна, да дъвчеш бавно и да не говориш, докато се храниш. В днешния забързан свят това ни изглежда почти невъзможно, но при добра организация всеки човек може да откъсне половин час от времето си в името на здравето си. От начина, по който се приема храната зависи успешната работа на стомаха ни и действието на всички органи и системи.

Съвременните учени добре познават съставките на всяка една храна и техните процентни съотношения, но не им е известно, че през всеки ден от седмицата трябва да се приема точно определена храна, казвал Дънов. Тайната е, че отделните планети въздействат върху растежа на точно определени храни. Затова човек ще ползва най-пълноценно вложеното от природата във всеки един плод в деня на съответната планета.

В неделния ден, когато Слънцето има най-голямо влияние върху Земята, най-подходящи храни са лещата, ориза и гроздето. И тъй като цветът на земното светило е оранжев, то е добре да се хапват плодове с този приятен цвят – портокали, мандарини и кайсии.

В деня на Луната – понеделник, Дънов е препоръчвал да се храним със зелени храни – лапад, лобода, зелен боб, марули, краставици, зеле и царевица.

Във вторник, когато властва войнстващата планета Марс е време за червени и люти храни – домати, червени чушки, репички, лук, чесън, хрян и бяла ряпа. През този ден може да се яде и спанак.

В сряда, когато се усеща влиянието на Меркурий най-добре се усвояват морковите, крушите, лимоните и всички жълти плодове като например пъпеши, праскови и жълти джанки.

Въздействието на тъмносиния Юпитер се усеща силно в четвъртък. В този ден най-добрите храни са картофи, тикви, бамя и всякакви млечни продукти.

Петъчният ден е на яркосинята Венера. През този ден си похапвайте грах, сусам, ябълки, сини сливи, череши, вишни, ягоди и малини.

Виолетовата събота е денят на Сатурн. Това е времето на ядките – орехи, бадеми и лешници. Подходящи са също така и кестените, сушените плодове, зрелият боб, сините патладжани, черната ряпа, кафето и какаото.

Невероятните любовни съвети на Петър Дънов! Как да разпознаем, че сме влюбени или са влюбени в нас? Как да имаме пълноценна връзка? | Диана

Еднородното хранене (например цял месец да ядеш само картофи) ако се прави дълго време ще навреди на организма, предупреждавал българският адепт. Температурата на ястието трябва да е много близка до телесната. Преди хранене може да се пие вода, но не бива да правим това и по време на самото хранене, както и след това. Закуската трябва да се приеме след изгрева на слънцето, а вечерята – преди залеза му.